Jump to content

Zmuj

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Moja majka je ostala udovica sa 39 godina. Pravo na obiteljsku mirovinu u tom trenu je imao samo brat jer je bio malodoban. Hoće li majka ikad više imati pravo na obiteljsku mirovinu? I što je onda zapravo s tim novcem koji je otac izdvajao u drugi stup??
  2. Hvala na odgovoru. Bas zbog toga sto smo adaptirali stan on smatra na ja trebam iseliti i da on ima pravo ostati. Hoce i dijete. Ja imam solidna primanja, veca nego on, stalni radni odnos a i dijete ce uskoro u skolu koja je tri minute udaljena od kuce. Mislim da mi sve ide u prilog osim muza koji se neda iz kuce van.
  3. Lijep pozdrav svima! Trebam savjet. U braku sam 7 godina. Muz i ja zivimo u mojoj rodnoj kuci. U tom braku imamo i jedno dijete cija je sad to isto rodna kuca. U toj kuci imamo "svoj" stan kojo nije nas vlastiti jer kuca nije etazirana. Vlasnik te kuce je 1/2 moja baka a druga polovica ima 3 vlasnika ; moj brat, moja mama i ja svaki po 1/3. Nadalje, ja bih pokrenula rastavu braka i muz pristaje ali uz uvjet da iselim iz kuce i ostavim mu dijete. On smatra da u "mojoj" kuci ima veca prava od mene. Iako on ima svoju vlastitu kucu u kojoj, naravno, ne zivi. Sto da ucinim?
  4. Nevjerojatno ali istinito, prije par godina me isto netko ogrebao autom dok je izlazio iz parkinga i pobjegao. Tada sam imala kasko. Ali mi je ponuda bila premala da izgubim bonus pa ju nisam prihvatila. Sad se oni toga drze ko pijan plota. Na tehnickom ne gledaju ogrebotine. Al sad sumnjam da ce me pustiti sa udubljenjem i tolikim ostecenjem. Stvar je u tome da autu, koji me udario, nije apsolutno nista. I to je njima dosta za nepriznanje stete.
  5. Ima kamera koja snima parking, i 20 ljudi jer je kafic u sklopu. To njih bas i ne zanima. A sama necu popravljati, nisam kriva i skupo me dode popravak. A sto ce im knjizica vozila nije mi jasno,???
  6. Postovani, Prije tri tjedna me zena napucala na parkingu. Moj auto je bio parkiran, a ona je isla unzad. Cijeli branik se pomaknuo ulijevo, udubljen je i ogreban. Ona na svom autu ima jednu ogrebotinicu. Napravili smo europsko izvjesce i ja sam njenu policu nosila u osiguranje da si s nje naplatim stetu. Medutim, doticno osig odbija isplatiti stetu jer sam ja prije par god vec prijavljivala stetu na tom istom mjestu. Sada oni tvrde da je steta od prije. Sto da ja sada radim?? Oni cak traze moju knjizicu vozila ( koja je u banci jer sam pod kreditom) i raznorazne razloge. Steta je velika, treba novi branik i parking senzori su osteceni s oni meni priznaju samo pola lakiranja. Pomozite! Unaprijed hvala
  7. Moj otac u ovoj priči nije nikome ništa dugovao, samo je optužen da je bager kupljen od njega a on je bio samo posrednik tj. prodavač tog bagera jedne firme drugoj. Ako sam dobro shvatila, s obzirom da je umro prije započete parnice ja ne moram odgovarati za to. Jednostavno se pozovem na promašenu pasivnu legitimaciju.
  8. Poštovani, dobila sam poziv za ročište kao zakonski nasljednik iza svog pokojnog oca. Ukratko, spor se vodi između dvije firme oko nemilog bagera. Moj pokojni otac je bio prodavač tog bagera. No, firma koja je kupila taj bager tvrdi da ga je osobno kupila od mog oca i platila mu cjelokupni iznos (ne zna se koji jer ugovora nema). Postoji samo izjava mog oca ovjerna kod javnog bilježnika kojom garnatira svom svojom imovinom u slučaju bilo kakvog spora oko naplate. Nadalje, moj otac je umro u srpnju 2009. god. a sud je počeo 31.12.2010. Zanima me, s obzirom da moj otac za vrijeme svog života a vezano uz ovaj spor nikome nije dugovao ništa, a sud je nastao nakon njegove smrti, da li ja kao zakonski nasljedik moram odgovarati za ovo? Ili jedostavno mogu reći da nemam nikakvog pojma o tome jer ugovora nemam. Isto tako, imovina koju sam naslijedila ne bi pokrila iznos bagera. (cca 260 000 kn) Unaprijed hvala na odogvoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija