Jump to content

ichi

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Što učiniti u situaciji kada suvlasnik nekretnine uporno parkira u zajedničkom dvorištu ometajući pri tome slobodan ulaz/izlaz iz zajedničke garaže? Garaža ima mjesta za dva auta tj. za auto od suvlasnika dok je dvorište uže te ne omogućava mimoilaženje vozila. Suvlasnik je upozoren da to ne čini no ne mari za upozorenje.
  2. Napokon dobio potvrdu no ne sadrži niti jedan podatak kome vozilo pripada. Kako da ja sada pokrenem tužbu kada ne znam protiv koga!?
  3. Zahtjev za potvdu o intervenciji sam predao u pol. stanici na njihovom obrascu no nisam dobio nikakvu potvrdu o predaj zahtjeva (nije urudžbiran). Da li sam trebao predati zahtjev poštom preporučeno s povratnicom?
  4. Kome se žaliti na odluke VIO? Žalba povjerenstvu ZG holdinga se opet vraća na VIO pa je krug zatvoren tj. nema vanjske institucije koja odlučuje o žalbama.
  5. Prošlo tjedan dana od podnošenja zahtjeva a od potvrde o intervenciji ni traga ni glasa.
  6. Nametnuto mi je plaćanje potrošnje vode za drugo kućanstvo. Unatoč višestrukim zahtjevima, VIO nije predočio temeljem kojih akata je donio takvu odluku te ju odbija ispraviti. Kome se žaliti? Mogu li pokrenuti upravni spor? Otišlo krivo pod kazneno no ne znam kako naknadno ispraviti (ako je uopće moguće).
  7. Točno, radi se o intervenciji. Ako podaci o intervenciji ne sadrže podatke o vlasniku vozila ostaje problem tužbe protiv nepoznatog počinitelja.
  8. Dakle, trebam prvo otići na policijsku stanicu saznati da li i kako mogu doći do zapisnika o izvršenom očevidu koji će sadržavati podatke o vlasniku zatečenog vozila (jer bez toga nemam nikakve koristi od zapisnika). Pod pretpostavkom da odgovor bude pozitivan, potom podnijet pisani zahtjev? Prilikom uviđaja mi je rečeno da niti odvjetnik ne može dobiti informaciju o vlasniku vozila već da će se tokom privatne tužbe (protiv koga?) policija očitovati o uviđaju po nalogu suda.
  9. Hvala na brzom odgovoru! Ponudio sam izvod iz ZK koji sam ponio sa sobom no nisu ga niti pogledali.
  10. Zatekao sam nepoznato vozilo u garaži čiji sam suvlasnik te pozvao policiju radi utvrđivanja vlasnika i okolnosti. Policija je došla na uviđaj no nisam dobio zapisnik niti mi je rečeno tko je vlasnik vozila već da mogu samo dobiti potvrdu o intervenciji, pozivajući se pri tome na GDPR. Upućen sam da podignem privatnu tužbu no protiv koga kada je vlasnik nepoznat? Suvlasnik parkira svoje vozilo na kolniku te bih želio otkloniti mogućnost da je iznajmio zajedničku garažu, čime bi bila povrijeđena moja suvlasnička prava.
  11. Hvala na mišljenju. Da, moglo bi se tako interpretirati no time se, na žalost, otvara prostor za drastične zloupotrebe služnosti.
  12. Zanima me vaše mišljenje o osnivanju služnosti (plodouživanje) na nekretnini u suvlasništvu bez suglasnosti suvlasnika. ZV čl. 219 st. 5 navodi: (5) Kad je nekretnina u vlasništvu nekolicine suvlasnika ili zajedničkih vlasnika, samo svi oni suglasno mogu odrediti da se ona optereti služnošću.
  13. Kao predstavnik radnika u organu upravljanja izabran sam u Nadzorni Odbor (NO). Sjednice NO su tokom redovnog radnog vremena (8:00-16:00h) te znaju potrajati po 4 sata i više. Moj nadređeni mi ne dozvoljava da prisustvo na sjednicama pišem pod redovnim radnim vremenom ( u dnevnoj evidenciji rada) već me tjera da sate na NO nadoknadim van radnog vremena, dakle ne kao prekovremeni već u svoje slobodno vrijeme. Zanima me da li imam gdje zakonsku podlogu za evidentiranje vremena provedenog na sjednicama NO kao vremena provedenog na poslu. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija