Jump to content

bobo2

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Update... Uplašila se da je ne kazne i poslala je prijavu poreza na promet nekretninama. (Moguće je da je time priznala dug i odrekla se zastare.) Još uvijek bi teoretski mogla povući prijavu u slijedećih 30d, koliko sam ja razumio zakon, no ne želi čuti o tome.
  2. Priupitao sam i Javnog bilježnika (koja je 2008.g. poslala svoje u ZK, Poreznu upravu...), koja kaže da smo trebali u roku od 30 dana prijaviti naslljeđenu nekretninu (bez obzira treba li ili ne treba nešto plaćati), a za zastaru se ograđuje i želi nam sve najbolje.
  3. Nije li zastara prekinuta akcijom Porezne uprave tj. ponovo počinje teči njihovim slanjem dopisa od prije par dana. Nije mi jasno koja zastara je bitna - ova nakon 3 godine ili apsolutna (6 godina). Ovo zadnje ("posavjetujte se") sam razumio Hvala bovu & Matrix!
  4. Odlukom od 20.listopada 2008 kod javnog bilježnika, mama je od sestre naslijedila 1/4 stana u Zagrebu. Jučer (30. svibnja 2013) je dobila dopis da u roku od 8 dana dostavi Prijavu poreza na promet nekretninama. Vidim (na internetu) da postoji formular za prijavu, te da je obaveza bila prijaviti porez 30 dana nakon pravomoćnosti, vidim i nešto o zastari u brošuri PU iz 2012, te članak iz listopada 2012 (mijenja se nešto o zastari Općem privrednom zakonu). Što prijaviti i što se može očekivati? Hvala!
  5. Danas ću poslati odgovor: Prigovor Navedeni ovršenik nije zaposlen u {naziv_firme} d.. tako da nije moguće postupiti po odredbama koje ste naveli. Hvala.
  6. Hvala, ude. U ovom trenutku namirivanje svega je ... otežano. Obveza iz čl.173 na koju podsjećaju se odnosi na izdvajanje dijela iz neto plaće - Ali nitko ne prima plaću, nema zaposlenih. -> a iz čl.177 st.4 se odnosi na odgovornost poslodavca: "(4) Poslodavac koji nije postupio prema rješenju o ovrsi ili je propustio postupiti po članku 176. stavku 2. i 3. ovoga Zakona, odgovara za štetu koju je ovrhovoditelj zbog toga pretrpio." Rješenje o ovrsi ne spominje nikakvu konkretnu obvezu poslodavca, a što se tiče čl.176: "(2) Prijašnji poslodavac ovršenika dužan je bez odgode preporučenom pošiljkom s povratnicom dostaviti rješenje o ovrsi novom poslodavcu i o tome obavijestiti sud.)" - ne postoji novi poslodavac "(3) Prijašnji poslodavac obavijestit će sud o prestanku ugovora o radu bez odgode ako mu nije poznat novi poslodavac, o čemu će sud obavijestiti ovrhovoditelja, određujući mu rok radi pribave podataka o novom poslodavcu." - zar trebam obavijestiti sud, o prošlom događaju, ili je to nešto što vrijedi od primitka rješenja nadalje.
  7. Stiglo mi je rješenje o ovrsi (za pričuvu), ali ne na moje ime, već na moju firmu. Obično ovrhe stižu na mene, tako da mi je to čudno. Piše i ovaj red: "Podsjećamo na obvezu iz čl.173 i odgovornost prema čl.177.st.4. OZ" U firmi nema zaposlenih od 1.1.2013, a plaća nije isplaćivana i duže vrijeme. Mogu izjaviti prigovor u roku 8 dana... što bih tu mogao napisati? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija