Jump to content

mima235

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je mima235 objavio

  1. Novi predstavnik i novi upravitelj su poslali preporučene pošiljke (potpisna lista s potporom novom predstavniku i novom upravitelju) koje stari nije preuzeo. Stari upravitelj već 15 godina upravlja zgradom tijekom kojih je uglavnom obavljao hitne intervencije. Skupili smo 51% i pošto je tanka većina on osporava pojedine potpise zato što se razlikuju podaci o vlasnicima kod njega, u zemljišnim knjigama i kupoprodajnim ugovorima. U međuvremenu smo skupili oko70% potpisa,ali on osporava da njemu nije otkazan ugovor o upravljanju. Sada skupljamo potpise za izvanrednim otkazom ugovora o upravljanju. Neki suvlasnici su platili pričuvu starom, a neki novom upravitelju. Nastao je kaos, što napraviti?

  2. Želimo promijeniti predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrade. 51% kvadrature suvlasnika dalo je potporu novom predstavniku i upravitelju koji su potpisnu listu poštom poslali starom upravitelju, ali on je nije htio preuzet. Lista mu je ubačena u sandučić, te je otkazni rok je bio 90 dana i sada je novi upravitelj poslao uplatnice kao i stari koji zajedno s predstavnikom osporava potpise. Predstavnik je u međuvremenu dao ostavku, ali nije predao dokumentaciju, pa nemamo ni uvid u ugovor o upravljanju. Stari upravitelj osporava potpise i plaši suvlasnike da moraju njemu plaćati pričuvu jer mu nije otkazan ugovor. Što nam je činiti?

  3. Mene zanima postupak promjene upravitelja. Osobno sam kao novi predstavnik poslala poštom odluku o promjeni predstavnika stanara i upravitelja starom upravitelju. Međutim stari upravitelj ne želi preuzeti poštu. A novi ne želi potpisati međuvlasnički ugovor dok ne dobije papire od starog. Što mi je činiti?

    međa

    Platili smo geadevinsku firmu koja radi cijeli projekt, pa tako bi radili i zid, pa im je problem sto nas zato ne mogu tuzit, pa su našli ovo. Da li ako dođe do spora i zaustavljanja gradnje se zaustavlja gradnja samo zida ili i kuće?

    međa

    Poštovani,

     

    molim pomoć. U fazi smo gradnje kuće. Kupili smo građevinsko zemljište sa starom kućom i htjeli sagraditi kat. Dobili smo dozvolu i skoro smo završili s gradnjom. Prilikom izmjere mjerenik nam je rekao da je cijeli suhozid na našem posjedu, čak da su nam susjedi uzeli 1m na jednom dijelu. Sada smo htjeli srušiti zid i napraviti novi,a ti isti susjedi su počeli prijetiti policijom. S radovima smo zasada prekinuli. Zanima me koje daljnje postupke možemo napraviti da si možemo urediti i taj zid? Da li možemo ishoditi i još neke dokumente za uređenje zida? Kako možemo dokaziti da je to naše jer se s njima ne da dogovoriti?

    Navodno prijašnji vlasnici zato i napravili zid u svom posjedu,a ne na međi jer nema smisla s njima se dogovarati.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija