Jump to content

mima235

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mima235 objavio

  1. Novi predstavnik i novi upravitelj su poslali preporučene pošiljke (potpisna lista s potporom novom predstavniku i novom upravitelju) koje stari nije preuzeo. Stari upravitelj već 15 godina upravlja zgradom tijekom kojih je uglavnom obavljao hitne intervencije. Skupili smo 51% i pošto je tanka većina on osporava pojedine potpise zato što se razlikuju podaci o vlasnicima kod njega, u zemljišnim knjigama i kupoprodajnim ugovorima. U međuvremenu smo skupili oko70% potpisa,ali on osporava da njemu nije otkazan ugovor o upravljanju. Sada skupljamo potpise za izvanrednim otkazom ugovora o upravljanju. Neki suvlasnici su platili pričuvu starom, a neki novom upravitelju. Nastao je kaos, što napraviti?
  2. Želimo promijeniti predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrade. 51% kvadrature suvlasnika dalo je potporu novom predstavniku i upravitelju koji su potpisnu listu poštom poslali starom upravitelju, ali on je nije htio preuzet. Lista mu je ubačena u sandučić, te je otkazni rok je bio 90 dana i sada je novi upravitelj poslao uplatnice kao i stari koji zajedno s predstavnikom osporava potpise. Predstavnik je u međuvremenu dao ostavku, ali nije predao dokumentaciju, pa nemamo ni uvid u ugovor o upravljanju. Stari upravitelj osporava potpise i plaši suvlasnike da moraju njemu plaćati pričuvu jer mu nije otkazan ugovor. Što nam je činiti?
  3. Mene zanima postupak promjene upravitelja. Osobno sam kao novi predstavnik poslala poštom odluku o promjeni predstavnika stanara i upravitelja starom upravitelju. Međutim stari upravitelj ne želi preuzeti poštu. A novi ne želi potpisati međuvlasnički ugovor dok ne dobije papire od starog. Što mi je činiti?
  4. mima235

    međa

    Platili smo geadevinsku firmu koja radi cijeli projekt, pa tako bi radili i zid, pa im je problem sto nas zato ne mogu tuzit, pa su našli ovo. Da li ako dođe do spora i zaustavljanja gradnje se zaustavlja gradnja samo zida ili i kuće?
  5. mima235

    međa

    Poštovani, molim pomoć. U fazi smo gradnje kuće. Kupili smo građevinsko zemljište sa starom kućom i htjeli sagraditi kat. Dobili smo dozvolu i skoro smo završili s gradnjom. Prilikom izmjere mjerenik nam je rekao da je cijeli suhozid na našem posjedu, čak da su nam susjedi uzeli 1m na jednom dijelu. Sada smo htjeli srušiti zid i napraviti novi,a ti isti susjedi su počeli prijetiti policijom. S radovima smo zasada prekinuli. Zanima me koje daljnje postupke možemo napraviti da si možemo urediti i taj zid? Da li možemo ishoditi i još neke dokumente za uređenje zida? Kako možemo dokaziti da je to naše jer se s njima ne da dogovoriti? Navodno prijašnji vlasnici zato i napravili zid u svom posjedu,a ne na međi jer nema smisla s njima se dogovarati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija