Jump to content

tvrtko7

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, svojom krivicom pomičući se u rikverc blago sam oštetio prednji branik automobila neke vozačice. Dolazi policija i utvrđuje da je štetna neznatna te sugerira da to riješimo među sobom, bez policijske prijave i procedure. Svi skupa se složimo da ćemo to riješiti dogovorom i ne popunjavamo europsko izvješće. policija uzima naše podatke ali ne radi uvid u prometnu nezgodu. Kako bi podmirio štetu nudim vozačici oštećenog automobila kupnju polovnog branika, s čime se ona ne slaže već zahtjeva novi branik koji je 5 puta skuplji. Meni to ne dolazi u obzir jer sam student i nemam taj novac. Ona nakon toga počinje sa prijetnjama i ucjenama da će pokrenuti tužbu protiv mene jer ne želim napraviti kako ona zahtjeva. Mi smo se pred policajcima dogovorili da ćemo se dogovoriti oko naknade štete ali nismo rekli kako niti da ćemo to napraviti kako vozačica zahtjeva. Vozačica me uvjerava me da će me tužiti i da ću tek tada morati platiti i prekršaj, i sudske troškove i novi branik. Ima li ona ikakve pravne osnove za bilo kakvu tužbu protiv mene ili reaktivaciju ovog slučaja?
  2. Sutkinja odbila prigovor za neposjedovanje A kategorije, te kao objašnjenje odbijenog prigovora navela to što skupa sa prigovorom nisam predao i određene dokumente koji bi potvrdili da sam uistinu redoviti student, nezaposlen, i teški socijalni slučaj. Mogu li im ponovno slati prigovor te im skupa s prigovorom poslati potvrdu da sam redoviti student i još štogod? Ili postoji nešto drugo što bi mi išlo na ruku? Znam da sam zaslužio platiti kaznu jer sam kriv, samo me eto zanima jel postoji još nešto za napraviti što je u mojoj moći a da bi možda umanjilo iznos kazne koji je sada 3000 kuna.
  3. Prema svemu što sam pročitao po ovim forumima sve se svodi na jedno, a to je hoće li mi sud povjerovati ili neće. Banana od države. Hvala na profesionalnim i pravnim odgovorima. Živija.
  4. U redu, hvala. Prije nego se bacim na pretraživanje recite mi još ovu sitnicu. Ako im ja pošaljem SVE podatke o tom vozaču, zar će sud slati prekršajni nalog za parking od 300kn u Severodvinsk na sjeveru Rusije?
  5. Da. Kad je situacija već takva da je vozač iz Rusije, pretpostavljam da bi sucu ''vjerodostojnije'' i realnije bilo kad bi rekao da je vozač bio Vladimir iz Zagreba, što ujedno znači i veću mogućnost da meni pokloni povjerenje. Slažete li se? Što se događa sa tim postupkom ako sudac odluči pokloniti mi povjerenje, a što u suprotnome? Hvala.
  6. Jasno. Najvjerodostojnije što mogu napisati je ono što znam, a to je da se zove Vladimir i da je iz Rusije. I to je sve. Kako bi se mogao razvijati taj postupak dalje? Postoji li mogućnost da mi zbog toga napišu kaznu od 2000 do 5000 kuna? Hvala.
  7. Došla mi je obavijest o počinjenom prometnom prekršaju (nepropisno parkiranje sa motociklom), te sam dužan dati podatke o identitetu osobe vozača (IME, PREZIME, DATUM ROĐENJA, ADRESA STANOVANJA) koja je u vrijeme prekršaja upravljala vozilom. I sad mene zanima kako da im dostavim sve te podatke o vozaču ako mu znam samo ime.
  8. U redu, znači vaš je savjet da to platim i budem sretan. Hvala na savjetu, ali pošto je studentski život takav kakav je, uvijek izmigolje nove ideje za zaobilaženje plaćanja. Evo imam dvije stvari mi se vrzmaju po mislima. 1. Mogu li jeftinije proći ako sada pišem prigovor, te u međuvremenu položim A2 kategoriju? 2. Zašto bi sud naknadno išao provjeravat imam li ja položenu A2 kategoriju kad je kazna 2000 kn a podrazumjeva se što se misli pod tim iznosom kazne? Zar uz sav njihov posao i popriličan broj ovakvih kazni još i provjeravaju tko što ima položeno? Hvala.
  9. Aha, hvala vam na odgovorima, ali mislim da je negdje došlo do nesporazuma. Ja imam položenu B kategoriju, a A2 kategoriju (koja mi je potrebna za ovaj slučaj) nemam. I vidim da mi je policajac na obveznom prekršajnom nalogu jasno napisao ''...te je uvidom u vozačku dozvolu utvrđeno da isti nema položenu A2 kategoriju ni upisanu u vozačku dozvolu.'' Znači da je policajac bio svjestan da nemam ni položenu ni upisanu A2 kategoriju te iz toga mogu zaključiti da nije napravio pogrešku. Sad sam zvao neke PU i rekli su mi da je kazna za neposjedovanje A2 kategorije (a posjedovanje B kategorije) kazna od 2000-5000kn. Sad me zanima je li kazna ipak točno napisana? Hvala.
  10. i recimo ako ja platim sad tih 2000kn, i oni uvide pogrešku te mi pošalju pravu kaznu, mogu li onda pisat prigovor? i kolike su šanse da ga uvaže?
  11. a dobro ako su oni napravili pogrešku, a ja sam uredno uplatio svoju kaznu, i nakon toga oni uvide svoju pogrešku, koje su onda posljedice za mene? hoću li ja uz taj plaćeni iznos od 2000kn morati platit i taj drugi ''ispravljeni'' iznos (5000-15000kn)? ili ću nadodati koliko je potrebno? što mi savjetujete? hvala
  12. Aha, očito je onda došlo do pogrješke kod policajca.. a recite mi onda ako ja sad platim tu kaznu od 2000 kn, mogu li oni nakon toga utvrdit da je došlo do pogreške i ponovno mi napisati kaznu za neposjedovanje A2 kategorije(ispraviti pogrešku policajca)..
  13. dobio sam obvezni prekršajni nalog u kojem piše da moram platit 2000kn jer nemam položenu A2 kategoriju.. prekršaj mi je oprostio.. zanima me kako se piše taj prigovor, koje podatke treba sadržvati, hvala
  14. pozdrav! evo uhvatilo i mene na beverliju 250 za kojeg nemam položenu A2 kategoriju (prošao ulicom kojoj smiju prolazit samo taxi-i) pošto je prvi put policajac mi je rekao da pišem prigovor te da će najvjerovatnije biti uvažen.. zanima me što taj prigovor treba sadržavat(ako možete molio bih da pokažete neki primjerak), što je dobro napisat da mi to uvaže. student sam, bez ikakvih primanja.. hvala na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija