Jump to content

werder

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je werder objavio

  1. Poštovani, 

    Do prošle godine bila sam zaposlena u Uljanik PIS-u koji je 2.5.2019  otišao u stečaj, s obzirom da nema nikakve imovine ostali su nam dužni osam plaća i otpremninu (dobili smo samo manji iznos od AORT-a). 

    Prethodno nas pedesetak iz Rijeke bilo je zaposleno u Brodogradilištu 3. maj, a 2013 godine kad nas je preuzeo Uljanik premješteni smo u „PIS“ (poslovno informacijski sustavi), oni  koji nisu željeli prijeći proglašeni su tehnološkim viškom i dobili  otpremninu. Nastavili smo raditi iste poslove kao i prije premještaja, u istim prostorijama i na istoj opremi koja je i dalje bila vlasništvo Brodogradilišta 3. maj, a poslovi su odrađivani isključivo za 3. maj kao i prije premještaja.

    S obzirom da Brodogradilište 3. maj i dalje radi, radnici Brodogradilišta su dobili sve zaostale plaće (i nastavili dalje raditi). 

     

    Slijedom svega navedeno zanima me ima li pravne osnove po kojoj bismo mogli potraživati od Brodogradilišta 3. maj da nam isplati 8 neisplaćenih plaća s obzirom da smo radili poslove isključivo za 3.maj. Svi smo bili  zaposlenici 3. maja, a formalno smo prebačeni u Uljanik PIS, jer nismo imali drugog izbora. 

     

    S poštovanjem,

  2. pa tko je ovde lud,zašto ponovo slati obrazce,imaju sve uredno,pa i ako su odlučili smanjivat,zašto se jednostavno ne pošalje u ugovorima koliko nas sleduje i sve ok.

    Ali mora se napravit pomutnja da bi valjda 5-10% korisnika koji ne saznaju da je novi natječaj,ostalo bez stipendija,perfidno zamišljeno!

     

    Novi obrazac se ponovo šalje da bi potvrdili da se slažemo s novim uvjetima natječaja, tj. smanjenjem iznosa.

  3. hahaha kao prvo. 27.4. stigi rezultati, objava jos stoji na stranici tako da nije moguce da je bio 2 dana na str kad jos uvijek stoji.. laz do lazi!! -.-' sto drugi i ocekivati o medija i naravno onih koji njima upravljaju...

    drugo, pitanje je poste..pa zna se da se u ministrastvo salje sve preporuceno i da to stize odmah sutra dan ujutro..gluposti!

    pohvala sto su se sjetili koristiti i online prijave, ali kakve su ovo sad fore da ce se smanjivati dokumentacija, ovo je stipendija koja trazi najmanje potvrda i papira, slala sam jos za neke, i jos misle smanjivat hahaha svasta

    jos uvijek cekam svoj odgovor s prosjekom 4.7 tako da vjerujem da sljedece godine ne cu na ovu stipendiju ni slati, prica se da ce se jos smanjiti i jos da moram cekati do 8 mj zbog isplate..

    jako sam bijesna jer znam osobno koja je bila ispod trazenog prosjeka, 3.0 na fakultetu i dobila je stipendiju i isplatu prema tome toplo preporucam svima koji su ispod trazenih prosjeka da ponovno salju i ovog 10. mjeseca

     

    evo i ja sam jedna od onih koja je imala prosjek na fak. 4,00 i nisam dobila stipendiju (zagubili potvrdu od fax)pisala prigovor i smeća su stalno obećavala da će riješiti međutim u zadnje vrijeme više se niti ne javljaju na nijedan telefon, pokušavam na sve načine vršiti pritisak da već jednom riješe prigovore zato predlažem i vama svima koje ste pisali prigovore da ne odustajemo da se organiziramo., sigurna sam da su neki dobili stipendije nezasluženo , jer da je sve transparentno onda bi pisali i nekakvi bodovi po kojima je netko dobio stipendiju.

  4. Evo jučer sam direktno razgovarala s direktorom fonda gosp. Glavaševićem i rekao mi je da će svi oni srednjoškolci koji nisu dobili ugovore dobiti ovaj tjedan eventualno do kraja drugog tjedna (najprije su išli studenti, maturanti iz razloga što im je hitnije zbog upisa na fak. ili dom), a što se tiče prigovora trebali su biti riješeni u 06. mj., bit će ovj tjedan najkasnije početak drugog i u roku 8 dana svi će dobiti odgovor doma, na moj upit dali će biti rezultati na njihovim stranicama , odgovor DA, eto vidjet ćemo.

    peruška is offline

    Odgovori s citatom

  5. evo zvala sam ih i danas, za sve one koji nisu dobili ugovore navodno najprije se riješavaju punoljetne osobe (studenti i stariji srednjoškolci), a onda maloljetni srednjoškolci i trbalo bi biti riješeno sve za tjedan dana, a za PRIGOVORE (koji nisu dobili stipendije) povjerenstvo se trebalo sastati međutim još nije možda drugi tjedan ( bit ću uporna i dosadna zvat ću ponovno u ponedjeljak).

  6. pošto mi dijete nije bilo na spisku onih koji su dobili stipendiju nazvao sam ministarstvo.zahtijevao sam da mi objasne razlog odnosno da mi pregledaju molbu.pošto su to učinili ispostavilo se da su pogriješili pri zbrajanju obiteljskih primanja.rečeno mi je da napišem prigovor i u njemu to navedem .to je bilo prije mjesec dana.nekidan zvao ministarstvo i rekli su mi da se povjerenstvo još nije sastalo a neznaju kad će (i hoće li).mogu raditi što hoće jer nitko ne odgovara za štetu koju načine drugima.

     

    I ja sam napisala prigovor, isto su mi rekli osobno gosp. Glavašević da će povjerenstvo pomno razmotriti sve prigovore, ali još se nisu sastali (bit ćemo uporni i nazivati šta je s time).

  7. Dragi prijatelji, uzalud je pisati prigovor na stipendiju. Ja sam to učinio prošle godine i nisu poslali baš nikakav odgovor , a niti stipendiju, iako su svi papiri bili u redu i svi uvjeti ispunjeni. To kažu na telefon da pošaljete prigovor samo da vas se riješe, ali ne nadajte se ni odgovoru, a kamoli stipendiji. Nažalost, takva je stvarnost i to rade. Također se nemojte mučiti slati im mailove jer će ih ignorirati i ništa vam neće odgovoriti. Strrašno, ali istinito.

     

    Imaj na umu da se promijenila i vlast, konkretno razgovarala sam s gos. Glavaševićem (direktor fonda za stipendiranje) i on mi je rekao da će svaki prigovor pomno razmotriti i vidjeti dali netko ima pravo na stipendiju ili ne.Prigovore riješava povjerenstvo koje sastavlja ministar Matić.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija