Jump to content

tratincica20

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako, još uvijek studiram i trebala sam ovo ljeto sezonski raditi sa mamom u dućanu koja je tamo za stalno zaposlena. Najprije nije bilo nikakvih problema, ali sada se pozivaju na odredbu da majka i kći ne mogu raditi zajedno. Zanima me dali je to istina???? Naglašavam, moja je majka tamo običan radnik, nikakav šef. Ja bi trebala raditi samo sezonski, dakle privremeno, nikako za stalno.
  2. Poštovani budući kolege i kolegice, imam jedno pitanje: Naime, da budem iskrena radi se o tome da se na vrijeme nije predala porezna prijava sto zbog nemarnosti odnosno culpe što zbog obima obveza ovih dana. Zanima me sljedeće: dali je moguće podnijeti restitutio in integrum kod nadležnih tijela? Ako da, pretpostavljam da je to u roku od 8 dana? I zanima me na temelju kojih konkretnih razloga? Dali se mora priloziti neka dokumentacija koja dokazuje da smo bili spriječeni? Što se tiče porezne prijave, osoba spada u skupinu koja ju po zakonu nije obavezna priloziti, ako je to bitno. Hvala!
  3. Postoji tzv. rupa u zakonu. Ako otac plati jednom u 6 mjeseci, ne možete mu praktički ništa, jedino se obratiti CzSS.
  4. tratincica20

    pomoć

    Ovako; Moji roditelji su potpisali ugovor o najmu uz založno pravo na nekretnini prije otprilike 5, čak i više godina, bez roka isplate (dakle, nema kamata, roka, mjesečnih isplata i slično), i sada se javilo najmodavac s ciljem da naplati svoja potraživanja. Koliko mi je poznato, za ugovor o najmu sa založnim pravom na nekretnini nema zastare, jelda? e pa stvar je u tome, što tim založenim nekretninama moji roditelji više nisu vlasnici, prošle godine je to sve prenijeto na baku koja je u međuvremenu umrla, i ostavila pola-pola meni i sestri. Znam da se u ZOO-u spominju loše materijalne prilike najmoprimca itd, ali taj dio baš nisam shvatila. Dakle, skraćeno, ta nekretnina više nije u vlasništvu mojih roditelja koji su potpisali taj ugovor, već je sad u vlasništvu mene i sestre! Dakle, zanima me, kako će se najmodavac namiriti, s time da moji roditelji nemaju nikakve pokretne odnosno nepokretne imovine, a založena imovina je sada u mojem i sestrinom vlasništvu. Da li smo sada mi oštećene??? Molim vas odgovor, unaprijed zahvaljujem!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija