Jump to content

studentica.PFRI

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim pomoć. Moja majka se brine o svom ujaku koji je u domu, bolestan i teško pokretan. Dao joj je punomoć na račun u banci no od nedavno mu je počela stizati isplata inozemne mirovine iz Slovenije, Austrije i Slovačke na isti račun. Ti obroci mirovine stižu u obliku čekova koje mama bez posebne punomoći ne može upisati već svaki put mora voditi njega u banku da potpiše ček da bi dobio sredstva. Kakvu punomoć sastaviti i što napisati kako bi ona ubuduće mogla svaki ček potpisati? Može li se to uopće? Hvala.
  2. lijep pozdrav, izrečena mu je novčana kazna od 1700kn, plativa na 6 unaprijed određenih rata te je oslobođen dužnosti naknade troškova prekršajnog postupka. Svjesni smo da mu je sutkinja izrekla kaznu ispod najniže propisane te je u izreci uzela u obzir sve što je naveo kao olakotne okolnosti. Ima li smisla pisati žalbu na ovakvu odluku, postoji li mogućnost daljnjeg umanjenja kazne ili je pametnije pustiti ovako?
  3. Hvala na odgovoru. Slažem se da je bez razmišljanja i pomalo naivno poslušao savjet potpuno nezainteresiranog i očito neupućenog djelatnika policijske postaje, no tako je kako je, i kazna je tu. Trenutno nas zanima što najbolje možemo izvući iz ovoga, osim životne pouke , i kazna od oko 1700kn bila bi puno prihvatljivija od one od 5000kn. Što konkretno priložiti žalbi? Student je, nezaposlen, roditelji također, sutkinja je i sama navela da je financijska situacija loša. Kako funkcionira ta uvjetna kazna?
  4. Lijep pozdrav, dečku je prošle godine izrečena mjera zabrane prisustvovanja svim nogometnim utakmicama na kojima sudjeluje NK Rijeka, u trajanju od jedne godine, s obvezom javljanja u nadležnu policijsku postaju najkasnije pola sata prije početka utakmice. Mjera mu je izrečena jer je prilikom pregleda na ulazu "napuhao" iznad 0.5 promila, nikakvih drugih izgreda nije bilo. Žalba mu nije usvojena i cijelu godinu se javljao u policijsku postaju, svaku utakmicu i prije roka, čak i u periodu kad još nije bio na mup-ovom popisu. Međutim, u nekoliko navrata javio se u postaju i kada se radilo u prijateljskim utakmicama. Nakon druge prijateljske djelatnici postaje su mu rekli da na prijateljskim utakmicama ne dobivaju popis i ne kontroliraju te da se ne mora javljati. Slijedom toga idući put se nije pojavio da bi sad, nakon isteka zabrane, dobio hitan poziv na sud jer se propustio javiti na utakmicu "Rijeka-Sarajevo". Obratio se djelatnicima policijske postaje na što su mu oni rekli "da se ništa ne brine,nek samo na sudu navede svjedoka da ni taj dan nije išao na utakmicu i da će to biti rješeno". A potom je otišao i na prekršajni sud gdje je objasnio cijelu situaciju no sutkinja je bila izrazito neugodna i nije slušala nikakvu argumentaciju, samo ga je obavijestila da je kazna od 5000 do 20000kn te 20 do 60 dana zatvora. Trenutno čekamo rješenje kako bi se na njega mogli žaliti. Zanima me postoji li mogućnost umanjenja kazne, pobijanja iste, što bi u žalbi mogli navesti? Je li moguće da se ovako olako propisuju visoke novčane kazne bez obzira na netočnu informaciju policijskog službenika. Radi se o redovnom studentu, bez primanja i drugih prekršaja. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija