Jump to content

Strašna

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Strašna objavio

  1. Hvala na odgovoru!

    Imam još pitanja...

    Ako ne udjem u sustav PDVa, da li mogu sama nabavljati robu u nekom trgovačkom centru a da mi oni odbiju PDV ili daju dodatne rabate.... i ako nabavljam izravno od dobavljača...da li oni zaračunavaju PDV na tu robu? Rabati?

    Općenito o ulazu u sustav PDVa, tih 85 000 kn me zanima da li se to odnosi na zaradu od 85 000 kn (znači razlika izmedju prihoda i rashoda)....ili se odnosi na doslovne prihode (dnevne utrške u ovom slučaju)?

  2. Poštovani!

    Imam nekoliko pitanja. Suprug i ja bi otvorili obrt..malu trgovinicu mješovitom robom (seosku). Zanima me šta se dogadja ako odmah pri otvaranje obrta se prijavimo u sustav PDVa a na kraju godine zarada ne bude veća od 85 000 kn? Da li je onda bolje ne ući odmah u sustav PDVa?

    Naime trgovinica bi bila u selu u kojem (provjereno) ima potrebe za takvom trgovinom, i mi ne očekujemo nikakvu veliku zaradu, tek toliko da se to "okreće".

    Kakvo radno vrijeme bi bilo pametno prijavit s obzirom da bi bio jedan zaposlenik, to sam ujedno i ja kao vlasnik?

    Mjesto gdje bi trgovina bila je na području od posebe državne skrbi? Postoje li još kakvi poticaji za otvaranje obrta na takvom području?

    Trgovina bi bila u našoj kući.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija