Jump to content

Strašna

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam informaciju da se u takvim općinama može prijaviti ta ista pokretna trgovina jer se potice rast i razvitak sela....dakle i otvaranje trgovine, zapošljavanje radnika i sl. Takodjer radi se o ppdsu....
  2. Da li mi netko zna reći nešto o tome da li u selu u kojem ima trgovina (stacionarna) da li smije prolaziti pokretna ili se to moze nekom prijaviti kako bi se spriječilo?
  3. Da li ja kao vlasnik obrta mogu raditi po potrebi cijeli dan, ili sam dužna prijaviti radno vrijeme tako da to ne bude više od 40 radnih sati tjedno? S obzirom da bi sama radila.
  4. Hvala na odgovoru! Imam još pitanja... Ako ne udjem u sustav PDVa, da li mogu sama nabavljati robu u nekom trgovačkom centru a da mi oni odbiju PDV ili daju dodatne rabate.... i ako nabavljam izravno od dobavljača...da li oni zaračunavaju PDV na tu robu? Rabati? Općenito o ulazu u sustav PDVa, tih 85 000 kn me zanima da li se to odnosi na zaradu od 85 000 kn (znači razlika izmedju prihoda i rashoda)....ili se odnosi na doslovne prihode (dnevne utrške u ovom slučaju)?
  5. Poštovani! Imam nekoliko pitanja. Suprug i ja bi otvorili obrt..malu trgovinicu mješovitom robom (seosku). Zanima me šta se dogadja ako odmah pri otvaranje obrta se prijavimo u sustav PDVa a na kraju godine zarada ne bude veća od 85 000 kn? Da li je onda bolje ne ući odmah u sustav PDVa? Naime trgovinica bi bila u selu u kojem (provjereno) ima potrebe za takvom trgovinom, i mi ne očekujemo nikakvu veliku zaradu, tek toliko da se to "okreće". Kakvo radno vrijeme bi bilo pametno prijavit s obzirom da bi bio jedan zaposlenik, to sam ujedno i ja kao vlasnik? Mjesto gdje bi trgovina bila je na području od posebe državne skrbi? Postoje li još kakvi poticaji za otvaranje obrta na takvom području? Trgovina bi bila u našoj kući.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija