Jump to content

sweetginger10

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslodavac je prilikom sklapanja ugovora o radu i prijave na mirovinsko bio upoznat da zapošljava osobu sa invaliditetom, premda osoba to nije spomenula na razgovoru za posao. Sada je osoba u situaciji da zbog zdravstvenog stanja ne može u potpunosti obavljati svoj posao čime poslodavac nije zadovoljan. Ugovor je potpisan na određeno. Koja prava ima takva osoba? Može li mu poslodavac prekinuti ugovor prije isteka?
  2. Poštovani, zanima me je li prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom prednost pred zapošljavanju ostavaraju osobe oboljele od multiple skleroze? Hvala!
  3. Poštovani, što učiniti i kome se žaliti u slučaju da druga udruga ukrade ime već postojećoj udruzi? Hvala!
  4. Hvala Vam na brzom odgovoru Taj sam i ja članak pronašla na internetu. No postavlja se pitanje na što se odnose ta "prava", jer novčanu naknadu ionako neprimam. Iskreno glupo je da me nakon tih mjesec dana ponovno vode kao nezaposlenu osobu koja se prvi put prijavljuje na HZZ. Je li vam možda poznato, je li osoba baš mora biti u evidenciji HZZ ako po prvi put traži posao, tj. bez radnog je staža. Je li moguće da poslodavac svjedno dobije poticaje za tu osobu kao pripravnika, ako se ona nije prijavljena na HZZ?
  5. Poštovani, vodim se na birou kao nezaposlena sam osoba već 2 godine, bez dana radnog staža. U 4 mjesecu primila sam uplatu od 1577kn, na žiro račun putem ugovora o djelu, dakle prekoračila sam limit od 1565 kuna i 7 lipa, za 11kn i 93 lipe. Tijekom moje evidencije na HZZ-u nitko mi nije spomenuo taj limit, ni na grupnom, ni indvidualnom savjetovanju (koji očito nemaju nikakvu svrhu da nezaposlene upoznaju s njihovim pravima). Savjetodavka me je prije 2 dana nazvala i rekla da se jedno vrijeme ne trebam javljati na biro, te da ću biti brisana s njihove evidencije. Upitala sam ju na koje vrijeme, nije mi htjela reći. Da bi kasnije putem interneta pronašla podatak da ću biti izbrisana 30 dana iz njihove evidencije. Nitko mi iz pravne služne HZZ-a nezna odgovoriti na pitanje, što će biti sa mnom nakon tih 30 dana? Oke vratit ću se evidenciju, no hoće li mi taj prekid od 30 dana utjecati na " skupljanje staža na birou"??? S obzirom da sam se kao mlada osoba trebala s stupanjem novog zakona od 1.6. uključiti u mjeru osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa od 1600kn. Znate da na je dosada bilo potrebno biti vođen u evidenciji minimalno 6 mjeseci da bi mogao dobiti neki poticaj za zapošljavanje. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija