Jump to content

Apsolvent

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Imam ponudu za posao u drugom gradu gdje mi živi buduća žena i gdje se želim preseliti. Mogu li to ikako bez otkaznog roka? Poslodavcu nisam potreban i trenutno sam na godišnjem, sezonska je firma. Kod ovog poslodavca sam zaposlen 10 godina i 2 mjeseca.
  2. Pozdrav, Može li mi netko reći kako se zove taj dokument, u prijavi za posao piše "dokaz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz kojeg je vidljivo da nemate formalnog radnog staža u zvanju za koje ste se školovali"? I zanima me ako netko zna, imam prebivalište u Zagrebu i boravište u Osijeku, moram li ići u HZMO Zagreb ili mogu u Osijeku podići takav dokument? Ispričavam se ako sam pitanje postavio na krivo mjesto, ne znam gdje bi drugdje mogao pitati.
  3. Prvo, hvala Vam na iscrpnom odgovoru. Što se tiče solidarne pomoći, imam li i sad pravo na nju? Vidio sam za otkazni rok, po trenutnom ZOR-u može me držati još maksimalno mjesec dana, moram vidjeti piše li išta u kolektivnom o tome, ali me mora i platiti,a to je u ovoj firmi problem, te za potrebe traženja novog posla mogu izostati s posla minimalno 4 sata tjedno. Za regres i jubilarnu nagradu smo angažirali sindikat pa ćemo vidjeti oko toga. U svemu tome je najveći problem što je naš cijeli odjel iz jedne tvrtke koja je dobro zarađivala prebačen u ovu koja baš i ne zarađuje i sad su nastali problemi oko poštivanja ugovora koji su svojevoljno potpisali.
  4. Pozdrav, Angažirao sam odvjetnika, ali mi se čini kao da on ne vjeruje da se tu može nešto učiniti. A i ne javlja se već neko vrijeme možda me je zaboravio. A kad sam mu se javio je rekao da je tu sigurno podjela odgovornosti. Očito sam naivac...
  5. Napisao sam u Wordu tekst koji ću nalijepiti oko raskrižja, mislite da u oglasnik stavim? Da, što se njihove strane priče je jasno.
  6. To u policiji jelda, to ću i napraviti jer ja ne znam što se po njihovom dogodilo. S tom curom je bilo ovako, znači vozač je stao nakon sto metara, došao do mene, pa sam mu rekao nešto tipa "Jesi normalan?" , on mi je rekao da mu je bilo zeleno, da je meni crveno, ja rekao da je bilo zeleno, onda smo pogledali prema toj curi ona je kimnula da je zeleno kad sam je pitao, nakon toga je počeo s isprikama, pa kao nije me vidio zbog sunca ili tako nešto, a ja sjeverno od njega, pa dobiti će otkaz i slično. Onda je pozvao hitnu i pričekao, kad je hitna došla dao mi je podatke, koje je gospođa iz hitne zapisala na papirić koji još imam u novčaniku pa su me odvezli. Svjetlo se nije promijenilo jer se to dogodilo u trenu, krenuli su i pješaci s moje strane, a taj Hyundai je uz škripanje guma proletio ispred nas koji smo prelazili cestu, kao i ovaj koji je mene pokupio. Policajci su mi rekli da sam ga ja lupio u bok ramenom ili tako nešto, ja iskreno ni dan danas nemam pojma, znam da sam u jednom trenu bio na biciklu, a u drugom na podu.
  7. Svjedoka nažalost nemam, sam sam išao na posao na biciklu, a za izjavu nisam siguran, ne znam jesam li trebao možda dobiti kakvo izvješće ili nešto tako?
  8. Vidio sam i ja sad sliku, vozač je u mom slučaju skretao lijevo iz smjera zapada, ne znam jel ima poseban režim za lijevo, ali je sasvim sigurno bilo zeleno, to je potvrdila i cura sa suprotne strane, nažalost nisam je pitao za svjedočenje, to je to neiskustvo, koliko sam blesav i naivan čak sam rekao da ne treba ni zvati policiju kad mi je vozač počeo plakati o tome kako će izgubiti posao i slično, ali je policija došla zbog poziva hitnoj...Vozač je zvao hitnu jer ja nisam bio sposoban u tom trenu, a kako sam bio vruć nije me toliko ni bolilo, mislio sam da sam se samo natukao ili nešto slično.
  9. Pozdrav, trenutno nemam prekršajni nalog, ali znam da sam po tome kriv za vožnju biciklom, gdje je kazna 300 kuna što je tehnički i točno i tu sam odgovoran i to nemam problema platiti i još jedna točka, ukupno trebam platiti 1800 kuna. Trenutno sam na poslu, vidjeti ću kad dođem kući. Da, radi se o tom križanju. Ja se nisam kretao brže od pješaka jedino što je bicikl ispred tijela još nekih metar zaato je došlo do nesreće, slično bi se dogodilo i da sam ga gurao, samo što bi vjerojatno nastradao samo bicikl.
  10. Pozdrav, Bio sam na bolovanju zadnjih 6 mjeseci zbog ozljede u prometnoj nesreći koja mi se dogodila na putu za posao. Nisu mi priznali bolovanje 100% jer su me proglasili krivim, pa mi je plaća naravno umanjena, a navodno nemam ni prava na odštetu. U kolektivnom ugovoru piše da imam pravo na solidarnu pomoć u iznosu od 2500 kuna nakon 90 dana bolovanja, ali ne piše ništa u vezi s ozljedom na radu ili slično, samo bolovanje i trajanje. Po tome bi ja trebao imati pravo na tu naknadu ili ne? Imam li ja možda ipak neka prava? Drugo, ja sam programer i izgledno je da bih mogao ubrzo dobiti posao u struci (trenutno ne radim u struci), ali u drugom gradu. Nije nam isplaćen regres koji je u kolektivnom ugovoru, jubilarna nagrada za deset godina rada. Zanima me ako dobijem posao, da li ja mogu nekako ostvariti ta prava prije nego dam otkaz? I da ako dam otkaz, čitao sam da ne moram odrađivati otkazni rok zbog preseljenja u drugi grad, u kojem živi moja buduća žena? Molim pomoć, potrebna mi je...
  11. Pozdrav svima, Molim za savjet u slijedećem slučaju: Prije 6 mjeseci sam išao na posao biciklom vozeći se uobičajenom rutom do posla, Branimirovom ulicom iz smjera istoka. Kod nadvožnjaka iznad Čulinečke prestaje biciklistička staza i onda bi po zakonu trebao valjda voziti po Branimirovoj ulici dalje, znači preko visokog rizola na Branimirovu ulicu u vrijeme oko 6:40 ujutro. Naravno nisam skakao na prometnu cestu jer mi se još živi, nego sam produžio do semafora na kojem je bilo crveno. Pričekao sam zeleno i krenuo lagano, nažalost na biciklu, gurnuo sam se nogom da krenem, ali sam odmah zakočio jer je nepoznata osoba s autom tipa Hyundai uz škripanje guma velikom brzinom krenula iz smjera zapada skretati u lijevo. Normalno, pričekao sam da prođe i kad je prošao ponovo sam se pogurnuo nogom da krenem i nisam stigao ni zakočiti, a vozač Peugeota me udario i pao sam na pod, slomivši ključnu kost, što je dalje rezultiralo operacijom, te nakon 6 mjeseci bolovanja terminalnim ograničenjem pokreta ruke. Bilo je još par ljudi, što pješaka, što biciklista koji su također krenuli, ali ja sam bio na podu, čak sam se uspio i ustati uz pomoć vozača koji je stao 100 metara niže, došao je do mene, prvo mi je rekao da je bilo crveno, što nije bilo, pa da me nije vidio jer mu je sunce smetalo, a sunce je na istoku, ja sam se nalazio sjeverno i sjedio na biciklu, prstima desne noge sam dodirivao tlo. Nakon toga je nazvao hitnu, svaka mu čast na tome i ostao je pričekati policiju, a mene je hitna odvezla. Dalje više ne znam što je bilo, mene su obrađivali u hitnoj, nakon što su me obradili, izašao sam van u velikim bolovima s osmicom, nisam odmah išao na operaciju, jer mi se kost još djelomično dodirivala. Polcija je taman došla na izlaz i ja sam im dao svoju izjavu, bio je onaj alkotest kako se već zove, te su me pitali jesam li bio na biciklu, rekao sam da jesam, oni su mi rekli da sam ja njega udario pa sam rekao da se sve dogodilo vrlo brzo, moguće je da je on već bio ispred mene jer se kretao velikom brzinom, a ja sam se samo odgurnuo nogom. Nakon par mjeseci sam dobio nalog u kojem sam proglašen krivim, pa sam se žalio jer to ni u snu nisam očekivao. Platio sam danak neiskustvu s takvim stvarima. Može li mi netko pomoći, molim vas potpuno sam obespravljen u tom slučaju, niti mi je priznato 100% bolovanje, niti imam ikakvu odštetu, a trajno sam oštećen, ugroženo mi je i psihičko zdravlje, depresija i nesanica. A dva dana poslije nesreće sam trebao imati promociju jer sam diplomirao informatiku i trebao sam početi raditi u struci. Molim ako mi netko može pomoći...
  12. Lijep pozdrav, Odjel u firmi i svi radnici(ugovori) u njemu se ubrzo prenose na novog vlasnika. Zanima me da li ja normalno koristim godišnji po planu koji sam napravio sa šefom odjela nakon što pređemo kod novog poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija