Jump to content

Brezinka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Došao i 12.2. a stranica MOBMS-a na kojoj su obećali popis studenata i đaka je cijeli dan "nedostupna serveru"??? Ljudi moji da li je to moguće, samo kod mene?
  2. Bok i hvala, i mene je ljutio taj ZoSS, ali vjerovatno ne isti članak kao tebe. Fulala sam godinu, u mirovini sam od 1.1.2006. i to po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, PS i OSO prema čl. 6 a., dakle imam 27 godina mirovinskog staža od toga 21 efektivnog staža. Moja prijateljica je radila u MORH-u i otišla je godinu prije mene u mirovinu po istom Zakonu, ona je otpremninu dobila po Pravilniku utvrđenom za prof. nesposobne i onih 525 kuna po mjesecu, a ja po ZoSS-u za redovnu "starosnu" mirovinu i bez 525, kuna. Dakle razlika je u otpremnini koja u mojoj pokojnoj firmi nije niti bila predviđena za prof. nesposobne moja generacija je prva. Ne ljuti se više moja je mirovina 2.300,00 kuna a dobila sam i 100 za Božić.
  3. Bok svima! Oduševljena sam Vašim forumom pa sam se evo uspješno i registrirala, ali nisam pronašla ništa o bivšim djelatnicima POA-e pa odlučih probiti led . U mirovini sam od 1.1.2005. g,.ovlaštena službena osoba bivše POA-e, profesionalno nesposobna, prema ZOMO-u odnosno znamenitom članku 6. a, otpremnina mi je isplaćena prema čl. 62 ZOSS-a (Zakonu o sigurnosnim službama) Članak 62. (1) Službenoj osobi kojoj prestaje radni odnos zbog ostvarivanja prava na mirovinu, pripada otpremnina u visini njene neto plaće ostvarene kroz posljednjih pet mjeseci rada, pod uvjetom da je najmanje 10 godina mirovinskog staža provela na radnom mjestu službene osobe u sigurnosnoj službi. Na rješenju iz mirovinskog piše da su ga proslijedili, između ostalog i "Upravi za ljudske resurse MORH-a", na moj upit "zašto", kažu nema veze šta piše, bitno da sam ja dobila rješenje. Zna li itko zašto onda nismo dobili i otpremninu kao djelatnici MORH-a koji su umirovljeni po članku 6 a, znači dupla ili ovisi koliko su brzo pristali maknuti se iz sustava + 525 kuna za svaki mjesec statusa branitelja. Moram priznati da i kada sam pitala što mi u ovom slučaju znači mojih 30 mjeseci statusa branitelja, odgovor je bio otprilike "budite sretni što ste i to dobili". Ako netko nešto zna molim neka napiše.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija