Jump to content

londonn

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ....................................................................................................... Hvala vam na odgovorima, I sama vidim, da nisam iznjela dovoljno cinjenica, (nisam pravnik). Pokojna baka je umrla u Srbiji, 1994.god. (Ima 5 kcerki). Imovina je u Hrvatskoj (kuca, zemlja, šuma). Smrtovnica je sastavljena u Maticnom uredu i ovjerena u Opcinskom sudu u Hrvatskoj, prema izjavi jedne kcerke. Ostavinski postupak je vodjen kod Opcinskog suda 2001. godine. Sastavljen je Zapisnik, u kom je u Rodoslovlju konstatovano, da pokojnica ima 4 a ne 5 kceri. Na raspravi je bila prisutna samo 1 kcer, koju su opunomocile ostale 3 kcerke, da ista, moze pokrenuti ostavinski postupak, te da se one prihvataju naslijednog dijela. U to vrijeme njih sve tri su zivjele u Srbiji, kao i moja majka, (koja je znala za smrt njene majke, ali o ostavinskom postupku i svim drugim radnjama, niko je nije obavijestio). Vjerovala je sestrama i pricama da ostavinki postupak nije pokrenut. A, kako se i obicno dogadja, igrom slucaja je sve isplivalo na vidjelo. Zbog moje stare i bolesne majke, vam sve ovo i pisem, i molim za savjet, kako i sto dalje. S velikim postovanjem i zahvalnoscu za savjet, srdacan pozdrav.
  2. Postovani, Molim Vas za odgovor> Kako je moguce da na ostavinsku raspravu iza pokojnika, samo na osnovu Izjave o smrtovnici, bude pozvan samo dio clanova obitelji. Ostavinska rasprava se odrzi, 4 kcerke se prihvate svog dijela imovine, a peta kcerka za to sazna tek poslje 13 godina.NJU NIKO NITI JE OBAVIJESTIO, NITI POZVAO NA OSTAVINSKU RASPRAVU. Molim Vas, odgovorite mi, na koji nacin, i kako postupiti u ovom SLUCAJU. S velikim postovanjem i veliko hvala na odgovoru.
  3. Molim vas, ako je netko u mogucnosti da mi odgovori, kako i na koji nacin postupiti, u vezi ostavinske rasprave, koja je odrzana, poslje smrti moje bake, o kojoj njena kcerka / moja majka/ nije bila obavjestena. Na ostavinskoj raspravi su se samo pojavile njene sestre. Moja majka je tek poslje 13 godina saznala, da se ista odrzala, a da nju niko nije obavijestio o tome. Iskreno se zahvaljujem ako nas neko moze uputiti, sto dalje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija