Jump to content

tyaakow

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me da li ima zastare s obzirom na period od donošenja rješenja pa do sad, a s obzirom na propise koje sam citirao (1 godina, 5 godina itd.) @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  2. Što kada je rješenje o ovrsi već doneseno, a nije bilo pravovremenog prigovora? ZOO odredbe o zastari - čl. 226 st.1 - Tražbine provremenih davanja (kao mjesečnih) - "zastarijevaju za tri godine od dospjelosti svakoga pojedinog davanja" - čl 227 - Zastara prava - " (1) Pravo iz kojega proistječu povremene tražbine zastarijeva za pet godina, računajući od dospjelosti najstarije neispunjene tražbine. (2) Kad zastari pravo iz kojega proistječu povremene tražbine, vjerovnik gubi pravo ne samo da zahtijeva buduća povremena davanja nego i povremena davanja koja su dospjela prije te zastare." - čl. 232 st. 3 - Zastarijevaju za jednu godinu: "3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima," Meni je rješenje o ovrsi, na koje sam propustio izreći prigovor, doneseno 2007. Da bih sad dobio obavijest o ovrsi (valjda o pravomoćnosti, što li?) Odnosno (!!) dobijam isto rješenje, ali "donijeto 2007." Naravno, vjerovatno kako se ne bi moglo žaliti. Sad me zanima, ima li prema ovim citiranim propisima zastare, i kome se mogu žaliti ukoliko je ima, a ako sam propustio uložiti pravovremeni prigovor?
  3. Mene također zanima odgovor na ovo pitanje. Što kada je rješenje o ovrsi već doneseno, a nije bilo pravovremenog prigovora? ZOO odredbe o zastari - čl. 226 st.1 - Tražbine provremenih davanja (kao mjesečnih) - "zastarijevaju za tri godine od dospjelosti svakoga pojedinog davanja" - čl 227 - Zastara prava - " (1) Pravo iz kojega proistječu povremene tražbine zastarijeva za pet godina, računajući od dospjelosti najstarije neispunjene tražbine. (2) Kad zastari pravo iz kojega proistječu povremene tražbine, vjerovnik gubi pravo ne samo da zahtijeva buduća povremena davanja nego i povremena davanja koja su dospjela prije te zastare." - čl. 232 st. 3 - Zastarijevaju za jednu godinu: "3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima," Meni je rješenje o ovrsi, na koje sam propustio izreći prigovor, doneseno 2007. Da bih sad dobio obavijest o ovrsi (valjda o pravomoćnosti, što li?) Odnosno (!!) dobijam isto rješenje, ali "donijeto 2007." Naravno, vjerovatno kako se ne bi moglo žaliti. Sad me zanima, ima li prema ovim citiranim propisima zastare, i kome se mogu žaliti ukoliko je ima, a ako sam propustio uložiti pravovremeni prigovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija