Jump to content

pingo222

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sad sam pričao sa direktorom računovodstva kod mog bivšeg poslodavca, i on mi je rekao manje/više, piši kući propalo...odnosno da mi ne mora isplatiti godišnji, jer ja nisam naglasio to, odnosno kad sam odlazio, trebao sam im reći da imam neiskorišten godišnji, te da su mi ga htjeli dati. Ovako, ne vjeruje da mora isplatiti. Sad mi nije jasno što zakon kaže u slučaju da ja ne želim iskoristiti godišnji odmor, (u mom slučaju zbog prelaska u drugu firmu, samo sam nastavio raditi), nego isplatu razmjernog dijela godišnjeg odmora na račun. Nije mi jasno u čemu je problem, da mi je dao godišnji morao bi me platiti tih 7-8 dana, odnosno morao bih potpisati novi ugovor u tom trajanju, pošto mi je ugovor već istekao, a ovako mi opet mora platiti. WTF?
  2. Potražite odvjetnika, još sam u fazi riješavanja problema. Tako da ne znam koliko se tužba isplati. Jedino zbog vlastitog zadovoljstva...ali ga uvijek možete prijaviti inspekciji rada..

  3. Ispričavam se, tipfeler je, znači 01.12.2015. sam krenuo raditi, te prestao 30.04.2016., znači to je 1mj 2015., 4mj 2016., to se odnosi na starog poslodavca. Kod novog sam trenutno još zaposlen, i to od 01.05.2016., što znači da nemam prekida u radnom stažu, znači samo sam prešao iz jedne firme u drugu. Hvala još jednom na pomoći.
  4. Pozdrav. Imam li pravo dobiti isplatu za razmjerni dio godišnjeg odmora iako sam radio kod poslodavca 5 mjeseci bez prekida? Naime, zaposlen sam 12.01.2015., te sam radio do 30.04.2016. kod starog, a od 01.05.2016. kod novog poslodavca. Kako se godišnji odmor ne može prenositi iz firme u firmu, a ja nemam prekida radnog odnosa, nego samo prebacivanje. Da li uopće imam pravo na godišnji kod novog poslodavca? Može li mi netko reći samo koja su moja prava u ovom slučaju? Odnosno, što da radim? Hvala Vam, lijep pozdrav.
  5. Postovanje, imam gotovo identican problem kao Vi, molim za savjet ili makar kako je na kraju rijesen Vas slucaj te ima li uopce smisla privatna tuzba? Verujem da ste pokusali i svoj slucaj rijesiti u Vasu korist te da imate barem nekakva saznanja. Ja na zalost neznam dali potraziti odvjetnika ili otici na policiju.

     

    Zahvaljujem na odgovoru

     

    Lp

  6. Pozdrav, Prije 2 mjeseca ja i supruga smo imali prometnu nesreću, gdje sam ja bio suvozač, a ona je upravljala. Stajali smo na raskrižju 10sek i čekali da prođu auti iz suprotnog smjera. Na nas je tad naletio stariji gospodin (82 god) i udario nas odostraga. Nastala je totalna šteta. Rekao je da nas nije vidio . Kako smo ja i supruga bili tada fizički ok, a nismo htjeli da taj čovjek dobije kaznu, nismo zvali policiju, nego smo otišli direktno u Allianz, njegovo osiguranje. Tamo smo ispunili eu izvješće, gospodin je potpisao da je kriv. Ipak, sutradan smo se probudili s bolovima u vratu i odlučili posjetiti liječnike. Oni su rekli da je to normalna reakcija, s obzirom da nas je adrenalin derao. Pitali su nas, jesmo li prijavili policiji. Rekli smo da nismo, na što su oni ispunili KTK izvješće i moja supruga je to potpisala. Tada sam ja ipak odlučio otići u policiju da prijavim nesreću, po savjetu svoje odvjetnice (rekla je da imam 48h vremena to prijaviti). Na što sam ja otišao. Policajci nisu bili sretni s tim, rekli su da sad ja pokušavam ''uvaliti'' čovjeku kad je priznao da je kriv u osiguranju. Kako mi je bilo neugodno, rekao sam da neću ništa prijavljivati i otišao sam od njih. Kasnije, posjetio sam svog liječnika koji je rekao da prijavimo ozljede osiguranju. Što ću i napraviti, pa sada dolazim napokon do pitanja, što će se desiti kada ja predam papire osiguranju? Hoće li mi policija kucati na vrata i pisati kaznu zbog neprijavljivanja nesreće u kojoj je bilo ozljeđenih? Iako u tom trenutnku poslije nesreće nismo osjećali nikakve posljedice. Da li uopće policija sad ima veze s tim, kada je čovjek u osiguranju potpisao da je kriv? I najvažnije, moram li uzeti odvjetnika kako bi dobio naknadu za nematerijalnu štetu? I BTW osiguranje je već isplatilo štetu na vozilu i u isplati navelo da je bila totalna šteta. Hvala na savjetima i pomoći.
  7. Pozdrav Prošle godine u 9. mjesecu kupio sam rabljeni automobil, auto je na prvu izgledao dobro, shvaćao sam da se u svaki rabljeni auto mora uložiti u početku, kasnije ga treba samo održavati. Naravno, idiotski od mene, nisam otišao prvo kod mehaničara da pregleda auto prije kupnje, nego poslije, da vidim jel treba mijenjati standardno potrošne dijelove, što se inače mijenja svake godine (filteri, ulje, itd.)Otišao sam kod mehaničara, rekao mi je da je auto lupan, da pola dijelova nisu njegovi, nego da je sastavljen od drugih auta, u biti da ga se riješim što prije. Ostao sam u čudu, naravno, sam sam si kriv što sam ispao totalni naivac i budala. Kasnije se i motor počeo čuti, nakon provjere ponovno kod mehaničara, rekao je da je on pri kraju, nisam mogao vjerovati, kilometar sat je pokazivao 150000km, te bi auto tog godišta s tom kilometražom trebao biti nov, ne vožen, inače 2002. je godište auta. Auto je bio tako dobro upakiran, da je to nevjerojatno. Gospodin, ako se može tako nazvati, koji mi je prodao auto, se sigurno smije, meni budali. Koliko sam istraživao po netu, izgleda da imam neke osnove da ga tužim, naravno da mi nije pri prodaji auta ništa rekao, nahvalio ga je i rekao je da je siguran auto. Što u biti ako je sastavljan, može biti sve, samo ne siguran, a time je i pokušao ugroziti moj život. Auto ne vozim, naravno, ali je prošlo dosta vremena od prodaje. Zanima me samo, da li je uopće moguće tužiti ga, čak i za ugrožavanje života, te naravno za prijevaru? Molio bih pomoć oko ovoga, te detaljnije upute, što dalje. Hvala lijepo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija