Jump to content

zlatkoc

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Gledajuci neki dan jednu emisiju na TV-u gdje je bila rijec o mirenju pri HGK. Gdje je bilo receno mozete se miriti za nesto sto nije definirano ugovorom i za primjer je bilo receno "nece se banka miriti ako se zalite na visinu kamata" pa sam se sjetio svoga problema na koji bi zelio pravni savjet. Imam stambeni kredit u ZABI u Svicarskim francima na petnaest godina i vec otplacujem skoro pet godina. Sada se spremam taj kredit isplatiti do kraja, sto cu i ubrzo napraviti. Bio sam u banci gdje mi je receno da trebam platiti preostali dio glavnice + 1,00% provizije na taj ostatak, sto i nije meni sporno jer tako i stoji u Ugovoru. Sporan mi je dio koji sam ja placao ovih pet godina i u kojem ima najvise kamate jer je i obracunavan kao da cu ja taj kredit isplacivati petnaest godina, a vrlo malo glavnice. Znaci Banka dozvoljava prijevremeno zatvaranje kredita i to naplacuje (1,00 %), a nezele ponovo obracunat isplaceni dio i uzeti u obzir ta je taj kredit u konacnici trajao samo pet godina i stime za nesto povecati isplacenu glavnicu. Molio bi odgovor dali imam bilo kakve zakonske osnove za moj slucaj. Hvala !
  2. Puno hvala na odgovor! Malo sam bolje pogledao sta ja imam od svega toga i ispalo je da sam ja vec njima 2003 prvi puta slao obavjest o raskidu ugovora. 2001- sam platio racu za famozni tel. imenik 2002- plačam pod pretnjom opomene 2003 prvi puta saljem dopis o raskidu i ne dobivam nikakav odgovor 2004- saljem, ali bez bilo kakvog odgovora 2005- saljem i ponovo bez odgovora 2006- salje ali mi se vraca preporuka na kojoj je naznaceno "odselio" 2007 i 2008 vise nesaljem. Medutim na racunu iz 2002 imam novu adresu, a posto sam se ja i tada savjetovo na koju adresu slati, dobio sam odgovor da je najbolje slati na adresu koja je naznacena u ugovou posto nisam dobio nista sliuzbeno o promjeni adrese ili aneks ugovora. Medutim za pretpostavit je da su oni ipak dobivali noje dopise sve do 2006 jer mi se nista nije vracalo. Dali bi mogao da bude sporan taj racun iz 2002 na kojoj je nova adresa i koja je bila i 2008 ali sada vise nije. Da sam slucajno i platio taj racun nebi dobio opomenu i naravno nebi opet znao novu adresu i ako bi u 2010 godini slao "raskid ugovora" opet bi otislo na krivu adresu: Hvala !
  3. Nazalost isti slucaj kao i vas. Ja sam sklopio ugovor 2001 pa sam platio nekoliko puta dok si nisam napravio alarm koji me upozorava 01.01 da trebam slati "raskid ugovora". Tako sam 2005 prvi puta poslao i nisam dobio nikakav odgovor, ali niti racun. 2006 ponovo saljem i dobivam posiljku nazad za zigom poste gdje pise "odselio". 2007 i 2008 nesaljem nista jer neznam dali uopste i postoje jos. Ali 2008 u 10. mjesecu dobivam imenik koji vracam i nakon dugo vremena sjedenja na telefonu uspijevam dobiti nekakvu zensku koja na moje obrazlozenje odgovara: da je sve zapisala i da ona nije ta koja odlucuje i da ce to prenesti dalje. Medutim uskoro dobivam i racun, a sada u 03. mjesecu 2009 i opomenu zbog neplacanja racuna (naravno sa ponovo nove adrese). Ponovo zovem i dobivam istu zensku osobu ali odgovor je sada ovakav: moj je problem sto ja neznam njihovu adresu, a adresa koja stoji u ugovoru i na koju sam ja uvijek i slao "otkaze" oni nisu od 2003 godine i vidimo se na sudu. Iz toga razloga malo sam si uzeo vremena i bacio se na internet.Ima svasta, nekoliko firmi, vrlo malo zaposleni, oglasi u "plavom oglasniku" itd. Ako vas zanima uzmite si vremena i jednostavno pocnite sa telefonskim imenikom od t-coma i upisite broj koji vec znate 014611919, a onda 012302030 pa 012302013 i necete se dosadivati. Bilo bi dobro jos kada bi imali pristup portalu "poslovna hrvatska" tamo se moze dosta toga povezati narocito po imenima. ali oni dozvoljavaju da se registrirate i 7 dana besplatno radite. Pozdrav !
  4. 08.01.2001 sklopio sam ugovor u kojem je sitnim slovima pisalo: Ovaj je ugovor osnova za narucivanje tijekom narednih 10 godina, s time da imenik izlazi jednom godišnje. Naričitelj i izdavač su suglasni da se ovaj ugovor moze raskinuti za svaku narednu godinu, te da se mora učiniti pismenim putem u vrijeme od 01 - 15. 01. tekuce godine, a takvo raskidanje vrijedi samo za tu godinu. Narucitelju je poznato da su cijene u ovom ugovoru naruciteljske (nize), te ukoliko svoju obvezu u pogledu roka placanja ne izvrsi suglasan je da izdavacu isplati iznos iz ugovora uvecan za 100% i na ukupan iznos narucitelj je spreman isplatiti zatezne kamate od dana dospijeca placanja po ugovoru do dana placanja. Kamate ce se obracunati po zakonskoj stopi s posljednjim danom u mjesecu za taj mjesec, po izravnoj metodi. 03.01.2005 prvi puta saljem raskid ugovora preporucenom posiljkom i ne dobivam nikakav odgovor. 03.01.2006 ponovo salje raskid ugovora, ali dobivam preporuku nazad sa zigom poste odselio. 2007 i 2008 nesaljem nista jer neznam niti dali jos postoje. Medutim krajem 2008 godine dobivam od njih takozvani "telefonski imenik" sto je i predmet ovoga ugovora zajedno sa racunom. Kontaktiram sa njima telefonom koji sam nasao na racunu i objasnjavam kako im nemogu poslati raskid ugovora jer neznam njihovu adresu a oni odgovaraju da ce to razmotrit. 25.03.2009 dobivam opomenu od njih zbog neplacanja racuna, ponovo sa neke nove adrese. Kada sam ih nazvao dobio sam odgovor da nije njihov problem sto ja neznam njihovu adresu i prijete tuzbom. Napominjem da sam dopise o raskidu ugovora 2005 i 2006 slao na adresu koju imam u ugovoru. Molio bih za savjet dali je moguce raskinuti taj ugovor, dali su oni duzni mene obavjestiti o promjeni adrese na bilo koji nacin i sto moze donesti eventualna njihova tuzba zbog neplacanja racuna. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija