Jump to content

Dionizije Areopagit

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. iuraest ti vjerojatno misliš na one najave da ćemo plaćati 40000 kn poreza na vikendice.Ne bih se iznenadio.Mogu li se ja prijaviti na tu adresu kad radim 500 km dalje?Osim toga,sama prijava prebivališta ne oslobađa poreza.Čovjek mora tamo fizički boraviti većinu vremena.Ostali članovi obitelji iz istih razloga se ne mogu tamo prijaviti jer su vezani radnim odnosom za Slavoniju.I što učiniti?Stvar je sama po sebi apsurdna.Čovjek plaća porez na kuću u kojoj se odmara,a sve ostalo vrijeme je podstanar jer je morao ići trbuhom za kruhom.Ja bih se najradije tamo i naselio,ali tamo za mene posla nema.Prodaja ide jako teško i praktički si prinuđen da nekom pokloniš.Oko moje kuće neke se prodaju već 20 godina.
  2. To bi bilo "traženje rupe u zakonu" tj.zaobilaženje zakona.To ne želim a i praktično mi je to neizvedivo.Mene zanima načelno pravno stajalište mog slučaja.
  3. Zanima me imam li pravo na oslobođenje plaćanja poreza na kuću za odmor s obzirom na slijedeće okolnosti:posjedujem kuću na jadranskoj obali koju sam stekao kao Hrvat prognanik iz Srbije tako što sam napravio zamjenu s jednim Srbinom.To mi je jedina nekretnina koju posjedujem.U vrijeme mog doseljenja u Hrvatsku u Slavoniji sam dobio posao i kadrovski stan vezan za moje radno mjesto kojega ne mogu otkupiti i za kojeg plaćam najam državi pa je ispalo da mi kuća koju sam zamijenio služi samo za odmor premda je jedina koju posjedujem.I tako su mi počele stizati uplatnice za porez iako sam ustvari podstanar kod države.Nisam pročitao na ovom forumu neki slični slučaj pa zato postavljam ovu temu i molim za meritorni odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija