Jump to content

Christina

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, moje pitanje odnosi se na sljedeće: otac je vlasnik kamene kuće na otoku koja je zadnja od kuća u nizu i s jedne strane je vezana za drugu kuću čiji vlasnici su potpuno zapustili nekretninu, krov je već propao i svake godine se sve više urušava. Otac je investirao već značajna sredstva da bi osigurao našu kuću. ja sam pokušala u nekoliko navrata poslati upit na e-mail građevinskoj inspekciji da me samo upute što da napravimo, jer smatramo da nije u redu da navedena nekretnina ne samo da ugrožava našu nego i naravno umanjuje njen u vrijednost, međutim nikada nisam dobila odgovor. Može li mi netko savjetovati što možemo napraviti i postoji li neka odredba u zakonu koja obvezuje vlasnike da održavaju svoju nekretninu.... Hvala!
  2. Poštovani, imam sljedeće pitanje: otac djeteta s kojim sam razvedena od 10. lipnja 2005. godine, samovoljno je smanjio iznos alimentacije koju uplaćuje. Prvi puta je to bilo u 2. mjesecu 2013, te sada u 1. mjesecu 2014. Svaka alimentacija redovito kasni. Dijete ima također povećane potrebe s obzirom da je obolio od dijabetesa tip 1 od 9. godine. Usprkos svega ja nisam tražila povećanje alimentacije. Konkretno, prema presudi alimentaciju bi trebao plaćati u iznosu od 1.000 kn mjesečno. Mogu li ja pokrenuti ovrhu na dio alimentacije koji nije uplatio za navedena dva mjeseca i kako? Hvala!
  3. Mislila sam da možda postoji neka sudska praksa s ovakvim slučajevima. Ne zanima mene novac nego smatram da s obzirom na situaciju i neke realne promjene u potrebama djeteta u povećanim troškovima bi trebao sudjelovati i otac...
  4. molim za mišljenje: Imam li pravo na povećanje sudskim rješenjem utvrđene alimentacije zbog promijenjenih okolnosti, tj. rješenje je iz 2004. god. kada je dijete imalo 4 god., u međuvremenu mu je dijagnosticiran dijabetes tip I, a sada je već školsko dijete... Ocu je određena alimentacije 2004. godine u iznosu od 1.000 kn. Koji bi bio realan iznos koji bih mogla tražiti sada?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija