Jump to content

skalice78

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je skalice78 objavio

  1. baka je upisana u zemljišne knjige i taj dokument izgleda ovako: IZVADAK IZ ZEMLJIŠNE KNJIGE A Posjedovnica PRVI ODJELJAK Onda je navedeno svih 19 čestica sa brojen zemljišta i površinom i na kraju ukupna površina tih čestica . I onda drugi list na kojemu piše: IZVADAK IZ ZEMLJIŠNE KNJIGE B Vlastovnica Navedeno je troje ljudi imenom i prezimenom i piše ima1/4 suvlasnički dio i navedeno je njih pet među kojima i moja baka i oni dijele suvlasnički dio 1/24 npr: M.......M........ udata.Marija suvlasnički dio 1/24 Jeli M.M moze svoju 1/24 darovati meni,neka nije točno određeno šta je to u naravi,jer kad su bili pozvani na ostavinski 1983,nije se ništa podililo,ali baka bi sad meni dala svoju1/24 pa bi ja pita i druge babine sestre za dogovor da mi daju svoje dijelove tako da i ja onda iman 1/4 kao i ostalih troje jer to nikoga ne zanima od babinih sestara i braće(kojih ima 4 ) zato to niko i nije pokrenija od 83
  2. Poštovani, molin te objasni mi kako moja baka nije vlasnik ili suvlasnik kad ima 1/24 svega šta se dijeli i ona zeli meni poklonit tu 1/24?Kad se podijele ja ću onda znat koju sam 1/24 dobija od onih 19 komada parcela?
  3. Cijenjeni molim pomoć Moja prabaka je umrla 1983,kada je bila ostavinska rasprava na nju su pozvani bili svi nasljednici (moja baka i još njezine dvije sestre i dva brata).Ostavinsko raspravi su se odazvali samo jedna sestra i jedan brat(moja baka također nije bila na ostavinskoj) ostavinska nije zaključena jer se nisu mogli dogovorit.Sada nakon 19 godina moja baka zeli meni darovati dio koji ona nasljeđuje(tu se radi o nekih 19 parcela zemlje ukupne veličine 10000tisuća kvadrata,razbacanih po cijelome otoku, a moju baku pripada 1/24 m, tih istih),dali ona moze meni darovati taj svoj dio iako to još nije zaključeno na sudu šta od svega toga nju pripada?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija