Jump to content

malboro

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na brzom odgovoru. Pretpostavljam da ni rušenje nije provedivo samo tako, doć sa strojem i srušiti? Je li potrebna formalno neka predradnja?
  2. Općenito me zanima kako se provodi parnica npr. za nekretnine, protiv suca, Općinskog, Županijskog ili Vrhovnog suda i ako baš taj radi na građanskim poslovima? Da i kakva je perspektiva takve parnice? Čini se da to nije baš jednostavno kod nas, pogotovo jer se i odvjetnici (provjereno) izbjegavaju angažirati na takvim slučajevima. Ne samo to, nego je onda logično da i ako pristane zastupati stranku, odvjetnik pod izravnim ili prešutnim pritiskom ne bude lojalan stranki, zbog pritiska ili druge kalkulacije.
  3. Sa susjedom sam dogovorio usmeno da mu dozvolim da proširi svoju parcelu na moju, a za zamjenu da mi ustupi zemljište na drugoj lokaciji. On je svoju parcelu proširio tako da je napravio kameni zid na mojoj parceli, pred desetak godina. Za uzvrat ja nisam dobio ništa jer je ta druga parcela koju bi on morao dati meni još stvar ostavinskog postupka, koji se još ne zna kako će biti riješen. Zemljište na kojemu je napravljen zid je još na meni, tj. prijepis zemljišta nije napravljen. Da li mogu tražit povrat na staro stanje tj. da se zid ukloni kako bih mogao koristiti svoju parcelu u cijelosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija