Jump to content

alesko

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako se to može provjeriti za inozemne vozačke? Zvao sam policiju ali kažu da bi morao osobno doci u policijsku postaju. Da li bi onda trebao ići svaki dan u PP da provjerim?
 2. Hvala na odgovoru. Iako sam zadnji prekrsaj napravio 2015. i dobio 3 mjeseca zabrane nikada mi nije stigla zabrana, nego samo pismo (nakon 3 godine) od suda da mi ne mogu izvrsiti zabranu upravljanja vozila zbog zastare. To je valjda zbog inozemne vozacke. Ovaj jedan mjesec mi nista ne znaci (radim od kuce) i auto mi nije bas nesto jako potreban. Ne mislim se zaliti... bolje platiti 2/3 kazne i gotovo.
 3. Dobio sam kaznu od 3000kn i mjesec dana zabrane i rekli su mi da vise ne salju postom kada mi pocinje zabrana nego sada pocinje zabrana nesto kao 8 dana nakon uplate kazne (ne znaju ni oni). Isto tako su rekli da postoji web stranica gdje mogu pogledati status zabrane: https://mup.gov.hr/ostalo-48/kutak-za-vozace/283633 Ali isto tako su rekli posto imam inozemnu vozacku izgleda da mi ta stranica nece biti od pomoci. Kako cu moci to provjeriti? Sad se isto lupam glavom od zid jer su mi policajci htjeli pomoci oko alkotestiranja. Zatvorio vrata od kombija gdje smo sjedili i pitao
 4. Dogodila mi se prometna nesreca gdje Sam ja ostecenik. Tri auta su bila ispred mene jer je prvi cekao da skrene lijevo. Par sekundi kasnije se auto iza mene nije uspjelo zaustaviti I udarilo u straznji Dio moga auto. Dosla je policija I naplatili mu kaznu. Ali ja sam napuhao 0.7%. Sta mogu ocekivati od osiguranja?
 5. Poslodavac ti u bilo kojem slučaju ne može dati izvanredni otkaz, osim ako si napravila neku tešku povrijedu u obvezi o radu u to vrijeme. Izvanredni otkaz ti može dati i u otkaznom roku, ALI samo ako si napravila neku tešku povrijedu u obvezi o radu.
 6. Ja nemam nikakvku svjedožbu iz HR. Sva škola je završena u Njemačkoj. Važno mi je samo da se mogu prijaviti U HZZ.
 7. alesko

  Ovrha

  Želim vam puno sreće da se naplatite od tuženika. Tuženik vjerojatno ima zaštićeni bankovni račun na koji prima 2/3 plaće, a ostatak se može ovršiti. Sad je samo pitanje kada će ti vi doći na red.
 8. alesko

  Ovrha

  Imao sam sličan slučaj. Posudio sam novce jednoj osobi 2008, i ovjereli kod javnog bilježnika. Presudu u moju korist sam dobio 2011. Tek sam prošle godine počeo dobivati novce u ratama preko odvjetnika (Znači, nakon 10 godina). Pripremite se da ovo jako dugo može trajati, odnosno dok dođete na red. Koliko ja znam, slučaj ne može otići u zastaru.
 9. U slučaju da dobijem redovni otkaz (npr. tehnološki višak, zatvaranje tvrtke) dali imam pravo prijaviti se u HZZ iako imam školu i specijalizaciju za informatičara završenu u Njemačkoj koja nije prevedena na HR? Hrvatski sam građanin i u radnom odnosu sam već 15 godina bez prestanka. Pitam jer sam na stranicama HZZ-o pročitao da za prijavu trebam predati i potvrdu o završenoj školi/struci.
 10. Da li ti je poslodavac objasnio zašto bi ti dao izvanredni otkaz? Ne može ti bez razloga dati izvanredni otkaz.
 11. Hvala na informaciji. Naš cijeli odjel se zatvara i svi dobivamo otkaze. I sad nas tjeraju da potpišemo sporazumni raskid ugovora. Bez ikakvih otpremina. Cilj mi je apsolutno ništa potpisati ali sam se bojao da mi zbog ovog incidenta mogu dati izvanredni otkaz. Bojim se da me mogu ucjenivat sa navedim kršenjem pravila.
 12. Mene samo zanima da li poslodavac može odlučiti drugačije, i dati mi izvanredni otkaz nako upozerena u roku od 15 dana (od incidenta), iako od tada nisam ništa skrivio.
 13. Pozdrav, Prije 14 dana sam dobio upozerenje zbog povrede obveze iz radnog odnosa sa mogućnosti izvanrednog otkaza ako nastavim s kršenjem istim. Da li mi poslodavac i dalje može dati izvanredni otkaz iako obavavljam posao pravilno i bez kršenja pravila?
 14. Narucio sam knjigu (vrijednost 200kn) iz Indije i paket je poslan preko Fedex-a. Sada me In-Time d.o.o. obavijestio da knjiga mora kroz carinski postupak i poslali mi troskove u iznosu od 230kn (neke carniske garancije, usluge). Trazili su i EORI broj koji sam im poslao. Da li se to stvarno mora cariniti ili su to neki izmisljenji troskovi? Ovaj link kaze da do 150EUR nema carinjenja samo se placa PDV: https://carina.gov.hr/pristup-informacijama/propisi-i-sporazumi/carinsko-zakonodavstvo/carinski-postupak-u-postanskom-prometu-2718/2718
 15. Mom ocu je stigla kazna (na njemačku adresu) od 800EUR od elektromodula d.. za više neplaćenih parkiranja u Osijeku. Kazna nije iz Hrvatske već direktno iz Njemačke (Berlin) od nekog odvjetničkog društva. Auto ima njemačke registracijske tablice. Nisam vidio to pismo pa ne znam od kada su te kazne i kolike su kamate. Šta raditi s time? Kakav je zakon oko toga?
×
×
 • Napravi novi...