Jump to content

Jalza

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Jalza objavio

  1. Osoba je zakonski skrbnik bratu koji boluje od down sindroma i nesposoban je brinuti se o sebi. Roditelji im nisu živi. Ima li načina da ona ostvari pravo na skraćeno radno vrijeme kako bi se brinula o bratu budući da im primanja ne dozvoljavaju angažiranje i plaćanje treće osobe?
  2. Hvala na brzom I iscrpnom odgovoru! Lijep pozav!
  3. Trudnica od vremena studiranja živi u inozemstvu. Sada bi došla roditi kući. Njen ginekološki karton je još kod ginekologa koji joj je bio dodijeljen na studiju u Zagrebu. Što trebamo napraviti? U rodnom gradu bi izabrali ginekologa koji bi trebao onda tražiti karton iz Zagreba. Problem je što su "poznati dobri ginekolozi" prepuni I ne upisuju pacijente. Da Ii bi, kad bi se odlučila za privatnog ginekloga izgubila neka prava? Ona ima osnovno zdravstveno osigurnje. Da li kao trudnica ima automatski I dopunsko ili ga mora uplaćivati?
  4. Može li invalid dati punomoć članu obitelji da mu kupi i doveze vozilo iz EU? Obrazac punomoći sam našla na ovim stranicama. Hoće li taj član obitelji imati kakav problem.Imaju li invalidi kakve povlastice?
  5. Da li moj sin može kupiti u inozemstvu vozilo na moje ime a bez punomoći ili postoji način da mu istu punomoć pošaljem? Ako postoji, kako?
  6. Radi postupka po zatjevu o denacionalizaciji dobili smo od Ureda državne uprave preporuku da mi kao stranka zatražimo od Ureda za katastar katastarske brojeve čestica jednog ZU (jer su žemljišni brojevi i katastarski brojevi različiti), jer kao bit će brže nego da oni traže po službenoj dužnosti. Isti zahtjec smo predali prije više od mjesec dana, prije tjedan pitali pa predali požurnicu, ali nam je usmeno odgovoreno da je pitanje hožemo li isti dokument dobiti i u slijedeći mjesec dana. Što nam je činiti da požurimo postupak jer osnovano sumnjamo da se namjerno odugovlači jer se na tim zemljištima ubrzano gradi, uknjižava....?
  7. Puno hvala na brzom i iscrpnom odgovoru!
  8. Dala sam punomoć odvjetniku da me zastupa u određenoj pravnoj stvari. Sad sam saznala "da igra za drugu momčad" i neprofesionalno te nepravovremeno reagira ne poštujući moje zahtjeve. Kako zakonito i hitno povući punomoć?
  9. U zemljišniku se "iznenada" pojavljuje ostavština djeda umrlog 1935 godine, za koju je nasljednicima više puta rečeno "da je nestala, nema...". Ostavština sadrži mnogo nekretnina, mnogi ZU su utrnuti, zemljišne parcele nestale ili ne postoji taj broj, ali postoji isti broj / 1 i na njemu postoji uknjiženo privatno vlasništvo trećih osoba. U tijeku su aktivnosti na upisivanju vlasništva na nekretninama iz ostavštine. Bili smo kod odvjetnice koja već dva mjeseca oteže i ne poduzima ništa. Mogu li sama (i kako) napisati tužbu kojom bi zaustavila uknjižavanje na nasljedstvo te da tako dobijem vrijeme potrebno za bitku barem za npr zemljište koje nije u funkciji (u smislu da nije ništa izgrađeno na njemu, da se ne obrađuje) jer su u katastru na nekom zemljištu upisani privatnici temeljem težačkih prava, ali u zemljišniku se ista zemlja vodi kao javno dobro ili društveno vlasništvo.
  10. Imam paket Ht dionica u središnjoj agenciji. Kako ih mogu pokloniti sinu?
  11. Poštovani, živim u prigradskom mjestu kroz koje je prošla kanalizacija prije nekoliko godina. Općinski čelnici su spojili svoje kuće, kao I kuće osoba koje su birali po kriteriju raznoraznih podobnosti. Dakle kanalizacija je stigla do moje ulice, preskočila ju, a npr neki stanovnici slijedeće ulice su priključeni, pa neke poslovne zgrade... Zanimljivo da stanovnici moje ulica (ima nas tridesetak) svi imaju pravovaljane graševinske dozvole, plaćene komunalne I ostale naknade... a I dalje moramo placati pražnjenje septičkih jama. Ovim drugima je dozvoljeno priključenje iako nemaju građevinske dozvole. Naši protesti I odlasci u općinu su najprije završavali obećanjima kako ćemo biti riješeni da bi nas sada vraćali riječima da nema sredstava.Koji nam je legalni način da tražimo svoje pravo jer se prevareni ljudi spremaju zatvoriti prometnicu ili ići na još radikalnije postupke?
  12. Poštovani, Odgovor Trgovačkog suda je: "Udovoljavajući Vašoj molbi Sud Vam dostavlja izvadak iz sudskog registra za Dio banke Jugobanke u Splitu, u sasatavu JUGOBANKE d.d. Beograd. Potvrdu o pravnom slijedu za Dio Banke -JUGOBANKE SPLIT, u sastavu JUGOBANKE d.d. društva Beograd Vam ne možemo izdati budući je iz registarskog uloška broj I-6102-16 ovog suda razvidno kako ista nije brisana iz sudskog registra, pa je logično da ne može imati pravne sljedbenike, a samo podsjećamo da pravna osoba (pa time i njezin dio, tj. danas-podružnica) nastaje upisom osnivanja u sudski registar, a prestaje upisom brisanja u sudski registar kod nadležnog trgovačkog suda." Molim za savjet, što mi je činiti dalje?
  13. Poštovani, moja pok. svekrva je digla i otplatila kredit Jugobanke. Ja imam brisovnicu iste banke iz 1990. godine (kredit je, mislim, isplaćen 1983.)kojom se navodi da je banci dug podmiren i nalaže brisanje hipoteke s nekretnine. Međutim isto nije provedeno a meni sada na zemljišniku traže novu ispravu pravnog sljedbenika Jugobanke kako bi se skinula hipoteka. Od koga da tražim isto ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija