Jump to content

hordubal

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nisam siguran u koji dio prava ovo spada pa nek moderator premjesti na pravi podforum ako sam greškom otvorio temu na pogrešnom, unaprijed se ispričavam. * Zanima me da li su javni bilježnici koji u ovom slučaju zastupaju Gradsku plinaru zagreb dužni obavijestiti korinika protiv koga oni vode ovršni postupak da se protiv njega vodi postupak na sudu? Naime imam konkretan problem da javni bilježnik nije obavijestio vlasnika stana da svi računi nisu redovito podmirivani (stan bio iznajmljen), vlasnik nikada na ruke nije dobio nikakvu obavijest da se protiv njega vodi postupak (možda su pisma slana na adresu stana, ali na tu adresu vlasnik nije prijavljen, što se u policijskoj postaji može provjeriti (već je bilo slučajeva kada je na ruke dobio poštu koja je prvotno slana na pogrešnu adresu)(ja nisam siguran ima li javni bilježnik pravo u policiji zatražiti na kojoj je adresi osoba prijavljena?)). Zbog svega toga kamate na dug su porasle skoro na vrijednost samoga duga, a sve zbog nesmotrensti javnih bilježnika, da je vlasnik bio na vrijeme obavješten o postojanju duga, on bi obročno bio podmiren i vlasnik se ne bi doveo u bezizlanu situaciju da zbog nečije pogreške mora platiti duplo više nego što je potrošeno. Ako netko ima savjet kako dotičnu situaciju riješiti bio bih mu jako zahvalan. S poštovnajem.
  2. da, ovršni prijedlog sam dobio u petak, napravio sam veliku grešku, pismo je trebal odati na ruke vlasniku (u ovom slučaju mom ocu), ali ja sam taj dan isto imao preporučeni dopis te sam dao osobnu iskaznicu da primim svoj dopis a ovo očevo sam namjeravao javiti poštaru da dostavi ocu na prijavljenu adresu, ali poštar je men idao i očev dopis (što ne bi smio) te napisao moj broj osobne da sam ja to preuzeo na ovršnom prijedlogu piše da je sudac donio rješenje 19.9.2005., a s obzirom da sam ja tek 10.5.2013. dobi orješenje ne znam kako da postupim u ovom slučaju
  3. Poštovani, trebao bih savjet. Prije nekoliko dna stigao je ovršni prijedlog zbog neplaćanja 3 mjeseca pristojbe HRT-a za 1,2 i 3 mjesec 2004., sud u Zagrebu je primio tužbu 31.5.2005., što po meni znači da tražena potraživanja ne spadaju po zastaru čl. 232. st.1. t.2. Zakona o obveznim odnosima, ali me zanima jel postoji ikakava mogućnost prigovora odvjetničkom društvu Hanžeković (zastupaju HRT), jer je ovršni prijedlog dostavljen 8 godina nakon primitka na sudu? Također me zanima postoji li mogućnost prigovora s obzirom da su mi roditelji u to vrijeme bili odjavili RTV pretplatu, ali im je nakon nekog vremena došao inkasator s priejdlogom da plate određenu količinu novca i nastave plaćati RTV pretplatu (od 2011. godine), te da će im biti oprošteni svi dotadašnji dugovi i da mogu krenuti ispočetka. Ako netko ima neki savjet molio bih pomoć. Pozdrav.
  4. Tek sam nedavno saznao da mi otac nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora ništa drugo nije učinio, naime stan nije upisan niti u katastar, niti je zgrada etažirana niti je upisan u zemljišne knjige kao vlasnik (!!), srećom ostali stanari žele da skupa riješimo etažiranje stana kako nemam nikavog iskustva s grutovnicom niti katastrom imam malo problema s pretragom svih potrebnih dokumenata za upis stana na oca, jel netko možda ima iskustva sa svi mtim da me malo uputi? Unaprijed Vam zahvaljujem na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija