Jump to content

bolji život

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bolji život objavio

  1. Poštovani! Evo opet nekoliko pitanja; Naime supruga traži 10.000 €, inače mi neće potpisati sporazumni razvod braka. Ja naravno nisam u mogućnosti isplatiti je, pa je tu sada nastao problem. Znam da vezano uz to nemate savjet, jer se podjela imovine vrši nakon okončana bračne zajednice. Ali sada teže pitanje. Ako bi kojim divnim čudom ona i potpisala sporazumni razvod, kako da je ja zakonski iselim iz moje kuće ako ona to ne želi?! Molim Vas savjet za ovaj problem, jer mi je već dala do znanja da ona tako lako neće otići, jer nema gdje a kod roditelja ne želi.
  2. Hvala na odogovorima. U biti, bitno mi je samo da ne moram ništa raditi vezano za kuću, jer ako moram, onda bi istu darovao svojoj sestri. Ne bih želio da supruga ima ikakva prava na tu kuću, jer je ona ipak kupljena od moje očevine. Ako sam dobro shvatio, tu sam siguran? Hvala još jednom!
  3. Poštovani! Molim Vas za pomoć. Naime trebao bih nekoliko savjeta, jer zaista ne znam što činiti.Krenut ću od početka, pa tko mi može pomoći savjetima molim da se javi. Prije 15 godina otac mi je prepisao stan, nakon 7 godina jasam se oženio i taj stan sam prodao i kupio kuću koja je na moje ime.Vrijednost stana je bila 60.000 €, točno toliko sam platio i kuću. Ja imamkredit na svome imenu za adaptaciju kuće , supruga kredit za auto, te jedannenamjenski na moje ime. U kuću smo uložili s tim adaptacijskim kreditom 10.000€. Nemamo djece i svatko ima svoj posao. Predao bih sudu zahtjev za sporazumni razvod braka, ali ne znam odaklekrenuti, te što mogu očekivati dalje od svoje supruge. Ona traži minimalno10.000 € da joj dam i auto, te da će onda otići. Moje pitanje je; kako bi išla raspodjela sobzirom na navedeno. Da li mi ona može uzeti pola kuće, ako joj ja dam auto ( prodajna vrijednost auta je 7.500 € ) i skuter,koliko ona može još tražiti novaca.Moram napomenuti da je do isteka sva tri kredita ostalo još 2 godine. Molim Vas da mi pomognete, jer nisam pri najboljomfinancijskom situacijom baš zbog svih tih silnih kredita. Hvala, D.L.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija