Jump to content

dinoj

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ugovoru nije skica nego je opisano detaljno da susjed kupuje 1/4 što odgovara cca 51m2 (ukupno čitavi put je 226m2) sjeverno od svoje parcele u širini 3 metra. Ja sam to skicirao da bude razumljivije. Čak posjedujem i darovni ugovor pokojnika (koji je on potpisao) kojim on isto navodi da je ta 1/4 prodana susjedu, a da 3/4 ostavlja svome nećaku koji to nažalost nije nikada potpisao.
  2. Pozdrav, popodne sam provjerio da u zemljišniku stoji da je susjed vlasnik 1/4 puta (za tu kupovinu imam ugovor s kojim je to kupio) i to poviše svoje parcele dok su 3/4 puta na pokojnika koji s njim nije u srodstvu. Nadalje u katastru sam otkrio da je cijeli put 1/1 na susjedovu ženu (umrla ima godinu dana) kako je to moguće? Da li se on možda upisao nelegalno na ostale 3/4 puta? (u prilogu je slika da je lakše razumjeti)
  3. ok, a može li mi vlasnik dati pravo uz određenu novčanu naknadu da stavin striropor cca 10 cm s kojim bi ušao u put tj. u njegov posjed ili je opet tu glavni onaj tko ima pravo služnosti?
  4. Po tome ispada da veća prava ima onaj tko ima pravo služnosti puta nego sami vlasnik puta. Najbolje lipo da kupin taj put i amen.
  5. Pozdrav, možeš li napisati na malo razumljivi način jer nisam baš razumio? Hvala
  6. Pozdrav, ide automobilom, ma ja bih se želio s njim dogovoriti samo što je to nemoguće, čak je odbio i popisivače stanovništva onda znate koliko je sati (mogu pokušati ali 30 god. radi probleme svim susjedima okolo-čak je probio zid tako da voda s njegove parcele ide na tuđu parcelu).
  7. On čak ima put s druge strane kuće koji je njegov ali neće da se njime služi.
  8. Pozdrav, nekih 80-90cm znači autom ne bi mogao proći ali pješke može slobodno. Ako kažete da bi mu se trebao omogućiti prolazak autom tada bi napravili tunel od skela ispod kojeg može proći a onaj dio fasade ispod tunela bi se odradio sa zemlje dokle radnici mogu doseći. Pisete nasljednik jer je vlasnik umro nedavno ili nije duze vrijeme rijeseno stanje u ZK? - vlasnik je umro ima 30-ak god i on još stoji kao vlasnik u zemljišniku Mozda je susjed kasnije kupio tu parcelu, a nije se upisao? - susjed nije kupio tu parcelu provjereno znam (a isto tako i u zemljišniku stoji da je vlasnik tog puta pokojnik) Hvala na upitima i odgovorima
  9. Pozdrav svima, evo ovako odlučio sam se obnoviti obiteljsku kuću tj. staviti fasadu. Sjeverna strana kuća je na međi ili tu negdje blizu, a odmah uz nju tu prolazi put širine cca. 3m. Sa zapadne strane je susjed koji nije vlasnik toga puta, ali ga svojata iako nije njegov, jer sam to provjerio u zemljišniku te sam došao i do ugovora kojim je on kupio zemlju a za taj put ima samo pravo prolaza do svoje parcele. Moje pitanje je sljedeće da bih mogao postaviti skelu i odraditi stavljanje fasade, a da susjed ne radi probleme da li je najbolje da odem kod vlasnika/nasljednika toga puta i od njih zatražim da mi daju suglasnot da tu mogu postaviti skelu cca. 10-ak dana da bih mogao staviti fasadu. Susjed će svakako zvati policiju i raditi probleme, ali ako dobijem tu suglasnost da li sam siguran da i uz dolazak policije mogu nastaviti to odraditi do kraja? Molio bih nekog pravnog stručnjaka da mi reče što je najbolje napraviti, možete se javiti u inbox ostaviti broj pa Vas nazovem i detaljnije objasnim ako Vam je tako lakše. Hvala i lijep pozdrav
  10. 1.Okrivljen sam u prometnoj nezgodi po policijskom zapisniku, a imam kasko osiguranje za vozilo od 103 kW (140 KS) koje ne bih smio voziti jer imam 22 godine izmjereno mi je u krvi 0,00 promila pa me interesira da li imam pravo na pokriće štete uz tu konjažu vozila s kojom nebih smio upravljati.. 2.Želio bih postaviti pitanje u svezi naknade štete po osnovi obveznih automobilskih osiguranja.U policjskom zapisniku stoji kako sam kriv za prometnu nesreću a ističem kako nisam u potpunosti kriv... u svrhu toga koje korake mi je potrebno poduzeti? Unaprijed se zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija