Jump to content

vedran v.

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vedran v. objavio

  1. Poštovani Ude, Ja sam stvarni suvlasnik i na sudu i na katastru kao i osoba koja mi osporava pristup nekretninama. Sada sam bio prisiljen pokrenuti parnički postupak pa me zanima da li mogu i tražiti kako Vi navodite i naknadu štete? Parniči postupak sam pokrenuo baš iz razloga što taj dotični (znači jedan od suvlasnika) nikako neće mirnim putem podijeliti nekretnine. Kako mislite da mi sud dozvoli raspolaganje svoga djela ako dotični i dalje prijeti a postupak zna trajati i godinama? Hvala Vam na odgovoru.
  2. Vlasnik sam 1/5 stare kuće a jedan od vlasnika mi ne dozvoljava pristup u kući niti oko nje a on je također vlasnik samo 1/5 kuće. Sada smo pokrenuli parnički postupak a isti prijeti i nedolično se ponaša kao da je vlasnik samo on i nitko više. Dotični sada prijeti da ima testament ( a fizička dioba nekretnina je samo usmeno izvršena 1962. godine). Da li bi takav testamenat bio važeći da ipak postoji? Može li se on osporiti nakon 50 godina?
  3. Poštovani, molim Vas za odgovor za jedan veliki problem. U posjedu sam stare kuće u kojoj ne stanuje nitko u 1/5 vlasništva koje sam stekao nasljeđivanjem. Jedan od vlasnika mi osporava prilaz posjedu, dakle u kuću. Sada krećemo sa parničkim postupkom kod općinskog suda. Kako imam saznanja da bi postupak mogao trajati i više godina molim da odgovor na slijedeće pitanje; Može li moj odvjetnik zatražiti od nadležnog suda da na vrata stare kuće u kojoj ne živi nitko sud postavi plombu, odnosno da se zabrani i dotičnom suvlasniku posjedovanje, iznošenje stvari iz kuće i sl. do okončanja postupka? Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija