Jump to content

controle

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači policija zove osoobu radi nogometnih utakmica. Ta osoba nema sudsku zabranu, presudu, tek jednu prijavu zbog neimanje osobne iskaznice na utakmici i to u bosni. Znači oni to rade i mogu se pravdat na osnovu nekakvih "saznanja".
  2. Ok, znači policijac može zvati a osoba koja je prima poziv nije se dužna javljati. Imali tu prostora za prijavu uznemiravanja, ako se pozivi dešavaju više puta ?
  3. Gdje, imaš link neki možda? Može li se tužit tog policajca istoj toj policiji zbog uznemiravanja?
  4. Zanima me dali policija može zvati određenu osobu na mobitel u cilju ispitavanja oko nadolazeče nogometne utakmice, ispitivanja tipa "ideš li na utakmicu" "hoće li sve proči mirno" i slično....Pročitao sam pozorno zakon o sprječavanju nereda i nisam naišao na stavku da mogu zvati ljude na mobitel.... Ako mogu onda po kojoj stavci zakona i po kojem kriteriju?
  5. Situacija je ovakva, policija mi je tražila 2000 kn kazne za remečenje javnog reda i mira. Došao mi je poziv za prekršajni sud u 12. mjesecu u njemu je jasno pisalo kako mogu dati svoj iskaz i pismenim putem što sam i učinio, iskaz mi je napisao pravnik. Nakon 10-ak dana došao mi je ponovo poziv na prekršajni sud jer valjda sudu nije bio dovoljan pismeni iskaz i valjda su tražili da dođem i usmeno objasnim situaciju, to je bilo u vrijeme blagdana tako da nisam išao u 60 km udaljeniji grad na sud. Prije mjesec dana ponovo mi je došao poziv na sud, opet se nisam pojavio. Ono što je zanimljivo, da mi je u sva tri poziva pisalo da se pojavim na sud ili dostavim iskaz pismenim putem, to jest sva 3 puta mi je bio identični poziv. Znači situacija je ovakva, poslao sam prvi put pismeni iskaz, medjutim nisam se pojavio na sudu 3 puta. Što sada očekivati, donošenje presude bez mog prisustva? prisilno odvođenje na sud? prisilno odrađivanje prekršaja zatvorom?
  6. Poštovani, molio bih za pomoć. Naime došao mi je poziv za prekršajni sud u njemu piše da iskaz mogu dati i u pisanom obliku. Pošto je sud u drugome gradu, a ja tada neću biti u mogućnosti doči odlučio sam dati svoj iskaz u pisanom obliku. Sada me zanima šta sve treba sadržavati moj iskaz. Trebam li kopirati osobnu, dati svoj oib u njemu? Koje sve dokumente treba sadržavati? I na koji način pisati svoju obranu? BTW. Koliko otprilike košta odvjetnička usluga, to jest da mi odvjetnik to odradi i pošalje iskaz? Nadam se odgovoru, hvala!
  7. Hvala na odgovoru. nadam se da je to sigurno
  8. Pozdrav, Ne znam jeli ova tema u prikladnom podforumu, ako nije onda nek admini je prebace u neki drugi podforum ili spoje s prikladnim topicom. 2009, u trecem mjesecu sam zaradio prekrsajnu prijavu "remecenje javnog reda i mira", 1200 kn. 27.05.2009- mi je uručena doma plava kuverta s rješenjem i uplatnicom. Kaznu nisam platio, isto tako nisam se ni žalio niti išta drugo. Pošto sam čuo za novi zakon o "zastari" zanima me kakva je situacija sada. Da li još postoje zastare ili ne? Trebam li očekivati sudski poziv za izvršenje kazne u zatvoru? Inače u rješenju mi je pisalo "ukoliko se kazna ne plati u roku godine dana, onda ce se ona naplatit prisilno u roku 2 godine." Evo sad je već prošlo više od 3 godine i 6 mjeseci, i dalje ništa. Da li je nastupila zastara ili ne? Treba li očekivat poziv za izvršenje kazne u zatvoru? Molio bih da neko odgovori ako može, jako mi je bitno jer se uskoro spremam na put, pa da me iznenadi nešto ili spriječi. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija