Jump to content

payback

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S obzirom da mi je dosta važno, to "brzo" je unutra 30dana 45, 60, 3 mjeseca...? Da li se može kakva požurnica uputit, telefonski zvat referadu?
  2. Pozdrav svima, Zaprimio sam rješenje suca istrage sa županijskog suda kojim se blokiraju sredstva po računu. Rok za žalbu je bio stavljen 3 dana.... Očitovao sam u roku ali već 30ak dana nemam odgovor pa me zanima koliki je zakonski rok da dobijem njihov odgovor i rješenje na žalbu.... ? Hvala
  3. Ne, parnica na OS je poktenuta radi pobijanja oporuke.... Taj predmet je u tijeku ali je u međuvremeno utvrđeno da nedostaju i sredstva... E sad jel potrebno čekati rješenje tog spora pa ponovno u novom predmetu tražiti povrat sredstava u ostavina ili se može paralelno nova parnica pokrenut?
  4. Molim još za mišljenje da li uz privatnu tužbu za kazneno djelo utaje mogu i trebam paralelno ići odmah i sa građanskom parnicom sa povratom sredstava u ostavinsku masu tu je situacija čista i parnica bi trebala biti uspješna?
  5. Nije povrijeđen nužni dio..... Taj dio koje nedostaje i je unesen u ostavinsku masu ali ga na računu "fizički" nema... JB je gledao stanje računa na dan smrti i na dan smrti je bila cifra "X" dok je na dan ostavinske rasprave tj dva mjeseca kasnije stvarno stanje bilo "X" - 45000kn ( x minus 45000kn) i rješenje od JB je bilo na iznos "X". JB se referirao na stanje računa dobiveno od banke na dan smrti ali prometi po računu su bili i u periodu koji je uslijedio nakon smrti kako bi se izvukao novac. DO predani izvodi računa, mjesta, vremena datumi, način, ama baš sve ali... Nije čak niti pozvao niti jednu stranu na bilo kakav razgovor. Mislim da će u svakom slučaju doći do nelogičnosti, pogotovo u slučaju da se izgubi spor (jednostavno zbog aljkavosti suda) i pravomoćno bude presuda da nije počinjeno kazneno djelo a novac nedostaje.... Dobrovoljnim putem teško da će se namiriti nastala šteta a pravnim izgleda još teže.
  6. Sredstva su bila oporukom obuhvaćena i nisu sva nestala jer se skoro pa na vrijeme reagiralo prema banci sa prijavom smrti.. DU je bila obuhvaćena samo nekretnina zato mi je i nejasan stav DO i miješanju kaznenog djela sa građanskom parnicom. Jedino što tata oporukom nasljeđuje u omjeru i preostala sredstva kao i stric ali u ovom slučaju ona su trenutno umanjena za 45000kn također.... Mislim da bi trebala biti čista situacija i evidentno kršenje zakona sa elementima kaznenog djela ali kao što i navodite u praksi je svašta moguće. Hvala za naputak oko odabira odvjetnika i načina vođenja spora. Zanimljiva će biti situacija da nasljednik sa rješenjem o nasljeđivanju dođem u banku i tražim ono što mi je sud dodjelio a toga u banci na računu nebude, što onda?
  7. Molim za komentar i preporuku odvjetnika ukoliko je ishod uspješan.... Situacija je slijedeća.... Djed je preminuo, bio je vezan ugovorom o doživotnom uzdržavanju sa jednim sinom koji je totalno nepoštivanje ugovor ali pred OS nisam uspio u parnici a isto tako i ŽS je potvrdio presudu i s time sam se pomirio. Nakon smrti taj isti sin je podizao sredstva s računa umrle osobe cca 45000kn (putem bankomata i putem punomoći) te sa time umanjio ostavinsku masu za taj iznos te je na ostavinskom sudu JB upozoren da sredstava više nema ali bez obzira na to JB je ta sredstva podijelio nasljednicima. Do banke još nisam išao tražiti novac kojeg nema jer je ostavina u parnici. Slijedom navedenog kada je na sudu zatražen dokaz i ispis računa i vidjelo se da sredstva nedostaju, DORH-u je podnesena kaznena prijava za utaju ali nakon 1.5g su istu odbacili s objašnjenjem da nema elemenata kaznenog djela i nisu niti ispitali osumnjičenika te se pozivaju na predmet OS i potvrdu ŽS u parnici za raskid ugovora ?!?! Neznam kakve veze to ima, u ugovoru je bilo stavki plaćanje režija i podizanje mirovine (postoji punomoć banke) ali po smrti osobe sve punomoći prestaju.... Rješenjem sam upućen da mogu podignuti privatnu tužbu, napraviti uvid u spis i predložiti sudu ispitivanje osumnjičenika... Slijedom svega iznesenog, zanima me da li privatna tužba ima smisla i da li bi ishod trebao biti uspješan (zakonski)
  8. Tražim sposobnog, iskusnog, spretnog, lukavog itd odvjetnika ili odvjetničko društvo na području Zagreba ili možda bolje Rijeke vezano za zastupanje i savjetovanje. područje građevina - naplata nastale štete detalji i dogovori na PM Uz odvjetnika poželjan i psiholog:smijeh: Hvala Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija