Jump to content

gorjana

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Moja majka je radila u Njemackoj godinu i pet mjeseci točnije u periodu od 1967:1969,zatržila je preko mirovinskog u Hrvatskoj priznavanje radnog staza u Njemčkoj. Iz Njemačke smo dobili odgovor da ne postoje dokazi o uplaćivanim doprinosima te se zbog toga ne može priznati radni staž. Postoji mogućnost žalbe na tu odluku. Recite mi molim Vas dali postoji takva mogućnost da doprimosi nisu uplaćivani te što nam je činiti. Hvala unapred.
  2. gorjana

    Kuća

    Ako sam dobro shvatila braca od mog oca imaju isto pravo nad tom kucom kao i moj otac koji je tu zivjeo i izgradio je.Zar ne postoji nista sto bi moglo ici u korist mog oca te da on istu kucu upise na svoje ime?
  3. gorjana

    Kuća

    Pod pretpostavkom da moj otac upise kucu na svoje ime bez saznanja njegove brace,oni mogu sta da urade?
  4. gorjana

    Kuća

    Hvala na odgovoru Matrix76. Zasto sam spominjala bracu od mog oca,razlog je taj sto ta kuca tj.cestica A,je kuca u kojoj je zivjeo moj djed,a moj otac ostao da zivi i nastavio da gradi istu kucu.Mogu li sad oceva braca da traze dio te kuce polazeci od toga da je to kuca u kojoj je zivjeo njihov otac i u kojoj su i oni rodjeni tj.mogu li reci da je to novootkrivena imovina njihovog oca? Cestica A ne postoji u ostavinskoj podjeli.
  5. gorjana

    Kuća

    Kuca koja je srusena i obnovljena nije upisana u gruntovnicu niti je bila. Ta ista kuca kad je podnosen zahtjev za obnovu zbog lakse procedure da bi bila obnovljena u tom momentu je formalno uzeta druga cestica bas zbog toga sto ista nije bila upisana u gruntovnicu. Sto znaci da kuca koja je obnovljena nije na nikome. Ta druga cestica na osnovu koje je obnovljena ima suvlasnike.
  6. Kuca je gradjena prije sto godina,moj djed je tu zivio,a moj otac ostao da zivi stvorio obitelj i nastavio da gradi istu kucu.Pitanje kuce nikad nije regulirano u zemljisnim knjigama. Moj otac bi to htjeo sad da zavrsi.
  7. Poštovani Kuća u kojoj živi moj otac nije upisana na njegovo ime.On bi sad htjeo da to uradi pa me interesuje koja je procedura i koliko to može vremenski da traje?Zemljiste na kojoj je kuća je u vlasništvu države. Hvala
  8. gorjana

    Kuća

    Poštovani Moj otac je ostao da živi na porodičnom ognjištu gdje je uložio sav svoj novac,trud i rad u obnovu porodične kuće.Ta kuća je u ratu srušena i obnovljena.Problem je sljedeći,ta kuca je obnovljena na osnovu druge čestice,na kojoj su suvlasnici braća od mog oca.Oni su dali punomoć da se ta kuća obnovi. Da li oni imaju pravo da traže dio te kuce koja realno gledano nije na nikome ili moj otac može da ode u katastar i stavi kuću na svoje ime?Koje bi bile posljedice ako to uradi? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija