Jump to content

savjetnik2012

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uskoro ću početi raditi jedan honorarni posao uz glavni pa me zanima na koji način se regulira radni odnos kada se radi honorarno? Još jedno, trenutno radim službeno jedan posao od 8-16h, ali postoji velika mogućnost da ću se uskoro baviti samo tim honorarnim poslom, a ovaj glavni će prestati postojati. Da li prestanak glavnog posla ima neke veze sa već postojećim honorarnim poslom koji u tom trenutku postaje glavni i jedini, da li su potrebne neke korekcije ugovora?
  2. Dodatno, zanima me koliki bi bili minimalni mjesečni troškovi jedne start up consulting firme, ako kao člana uprave imam osobu koja je već negdje zaposlena, znači nemam obvezu uplaćivati doprinose? Kolike su mjesečne pristojbe HGK, porez na tvrtku i još neki dodatni paušali ako postoje ?
  3. Poštovanje, Imam diplomu ekonomskog fakulteta te položene ispite za brokera i investicijskog savjetnika, kao i nekoliko godina radnog iskustva. Međutim, da bi dobio licencu za investicijskog savjetnika, moram biti zaposlen u investicijskom društvu (što trenutno nije moguće) ili osnovati isto, a za to nemam financijske mogućnosti (velik temeljni kapital,najmanje 400,000kn). Da li postoji neki drugi legalni način, na koji bi se mogao baviti srodnim aktivnostima, npr. financijsko savjetovanje, conculting i slično. Da li bi ja mogao osnovati vlastitu firmu sa temeljim kapitalom od 20,000kn, ili za 10kn kad se počne primjenjivati novi zakon,te registirati djelatnost kao consulting, financijsko savjetovanje, ili je to neki prekršaj? Da li vam je poznat neki drugi način, na koji bi se mogla otvoriti firma za ovih klasičnih 20,000kn, a da je djelatnost srodna financijskom savjetovanju? unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija