Jump to content

Wolf359

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav kolege forumaši. Imam par pitanja za forumske pravnike, ako nije problem. Član sam sportskog kluba koji je jedan od korisnika sportske dvorane u vlasništvu grada. Objektom (dvoranom) upravlja jedno gradsko poduzeće. Domar koji radi u toj dvorani iznimno je necivilizirana osoba koja nerijetko pribjegava verbalnom sukobljavanju i divljaštvu iz posve banalnih razloga, i općenito nama korisnicima dvorane stvara ogromne neugodnosti. Ti verbalni okršaji su već u nekoliko navrata bili na granici fizičkog sukoba. Što se događa ako ja osobno, kao fizička osoba, pošaljem pisani prigovor spomenutom gradskom poduzeću? Ima li ono zakonsku obavezu odgovoriti u nekakvom zakonski propisanom roku, i koje daljnje korake mogu poduzeti u slučaju da primim nezadovoljavajući odgovor? Također, mogu li ja kao građanin protiv dotične osobe podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira zbog tih incidenata koji su se dogodili u prostorijama dvorane? Hvala unaprijed.
  2. Ako znaš u kojem si bila busu i u koliko sati, onda teoretski nije problem saznati identitet kontrolora. U Rijeci se svaki ulazak kontrolora u bus evidentira tako da on štanca svoju karticu u aparatu za poništavanje putnih karata. E sad, kako natjerat Autotrolej ili ZET da ti daju tu informaciju? Jednoj mojoj poznanici je kontrolor maltretirao maloljetnu kći. U Autotroleju su tvrdili da ne mogu saznat njegov identitet, što je naprosto laž. No žena je svemu tome pristupila na krivi način.
  3. A tko odlučuje od tome jesu li nečija prava povrijeđena, ili nisu?
  4. Hvala na odgovoru. Dakle imamo jednog pravnika koji tvrdi da su elementi kaznenog djela očiti, jednog koji je "skloniji mišljenju", te njegovog profesora koji tvrdi nešto sasvim suprotno. Znači li to da je zakon nedorečen? Dakle, nađem li se u takvoj situaciji, te se odlučim na podnošenje kaznene prijave, koji su rizici za mene ukoliko prijava bude ocijenjena neosnovanom?
  5. Situacija: - Kontrolor u autobusu zatječe osobu bez karte. - Osoba želi izaći iz autobusa. - Kontrolor odbija pustiti osobu da izađe, zahtijeva da osoba prvo kod vozača kupi kartu. - Osoba odbija, ponavlja kako želi izaći iz autobusa. - Kontrolor daje naputak vozaču da ne otvara vrata na stanici, te je osoba de facto zatočena u autobusu. - Kontrolor daje osobi do znanja da vozač neće otvoriti vrata sve dok osoba ne kupi kartu Može li se ovdje govoriti o protupravnom lišavanju slobode, te jesu li kontrolor i vozač podložni kaznenoj prijavi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija