Jump to content

ospravnik026

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ospravnik026 objavio

  1. Ja sam godinu i dva mjeseca zaposlen kao pravnik u jednoj firmi u jedinici lokalne samouprave i upravo mi prolazi godinu dana kako volontiram na Općinskom sudu i sljedeće godine u 2 mjesecu ispunjavam uvjete za pravosudni jer ću imati dvije godine staža kao pravnik i godinu na sudu volontiranja. Kako mi je rečeno iz Ministarstva, na moj izravni upit, mogu nakon 2 godine(a ne 3 kako je po novom) jer sam počeo raditi kao pravnik prije stupanja na snagu novog zakona, pa prema tome i ispunjavam uvjete tražene u starom zakonu a to je već spomenutih 2godine i 1g volontiranja na sudu.

  2. Jel ja to dobro vidim ili piše 1.rujna 2009. Znači, ako sam dobro shvatio taj popis vrijedi od 1.rujna 2009. godine...

     

    A i koliko vidim nestali su neki nebulozni zakoni kao što su Zakon o zakupu poslovnog prostora ili oni ugovori u željezničkom i cestovnom prometu, a dodani su neki koje prije nisam vidio...

  3. Ja sam također danas očekivao od županijskog al očito idu ritmom svaki drugi dan. Dotična iz B.Manastira je oko 12 godina studirala,mladež HDZ-a i s obzirom na sve što još neću napisati očekivano i predvidljivo za B.Manastir, ovo joj je bio zadnji vlak. Svaka joj čast ,upala je eto u tu ekipu vježbenika....još nada ostaje za onih 6 u županijskom...al samo nada

  4. Pitao sam u upravi za pravne i kadrovske poslove MUP-a i odgovor je da MOGU.

    ospravnik026 je napisao:

    Imam problem,odmah se ispricavam ako tewmu nisam pokrenuo u dobrom podforumu ali me zanima moze li osoba koja je civilno izvrsila vojnu obvezu javiti se na natjecaj u Mup-u?Cuo sam razlicita misljenja,logika je da kako sam odbio oruzje samim time i ne mogu obavljati poslove u mup-u?Unaprijed zahvalan na odgovoru?

  5. Nacin testiranja kandidata i pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje bit ce objavljeni na web stranicama www.uprava.hr,www. inspektorat.hr.Dosad to jos nije objavljeno,pogotovo ne na konfuznoj i slaboj stranici inspektorata...i mene kao i vas to zanima...Ono sto se zna da je provjera znanja-pisani test iz poznavanja ustavnog ustrojstva i upravnog podrucja inspekcijskog nadzora..

  6. Hvala na odgovorima.Poslao sam upit Ministarstvu unutrasnjih poslova pa se nadam da ce mi brzo odgovoriti.Oni traze policijske sluzbenike vjezbenike visoke strucne spreme i ja cu ako nista drugo poslati sve potrebno na natjecaj.

    robin01 je napisao:

    I ja mislim da ne, no nikad se nezna.

    Zakon kaže da se na natječaj može javiti osoba koja je regulirala vojnu obavezu, i kao jesi, onda nema zakonske zapreke. Pitanje je jedino razlog zbog kojeg je netko dao prigovor savjesti?

     

    Pa da se prijaviš na natječaj ne košta te ništa, no sumnjam da se od toliko nezaposlenih kriminalist i dr. nitko neće javiti.

     

    PS! Osobno mi je poznato da se jedna osoba tijekom devedesetih zaposlila u jednoj PU na poslovima krim. službenika, a da je tijekom osamdesetih godina regulirala vojni rok, da ne vjeruješ - nesposoban za vojnu službu. No što je tu je, njegova sprema je tada nedostajala, a i prošao je na liječničkom...

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija