Jump to content

neko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam poziv za raspravu na prekršajnom sudu a zbog istog djela vodi mi se kazneni postupak. Naime u kaznenom postupku osuđena sam na godinu dana uvjetno, no državno odvjetništvo uložilo je žalbu na dotičnu presudu i sada čekam odluku županijskog suda. Mogu li od prekršajnog suda podneskom zatražiti da zastane s postupkom do okončanja kaznenog postupka? tražila sam po zakonima ali nisam uspjela ništa naći pa molim pomoć! Relativno je hitno. Hvala.
  2. Dobila sam poziv za raspravu na prekršajnom sudu a zbog istog djela vodi mi se kazneni postupak. Naime u kaznenom postupku osuđena sam na godinu dana uvjetno, no državno odvjetništvo uložilo je žalbu na dotičnu presudu i sada čekam odluku županijskog suda. Mogu li od prekršajnog suda podneskom zatražiti da zastane s postupkom do okončanja kaznenog postupka? tražila sam po zakonima ali nisam uspjela ništa naći pa molim pomoć! Relativno je hitno. Hvala.
  3. milslim da ću riskirati. hvala na pomoći
  4. recite mi još samo- ima neka posebna forma tog prigovora ili je glavno da navedem br. naloga i ostale podatke ? ja ću pokušati pa što bude bude.. jeli dovoljno da napišem da koristim svoje pravo da se provede rasprava i da želim biti prisutna donošenju odluke? ili bi bilo dobro i da navedem koji članak zakona? to je za sada sve čim vas tlačim, sutra šaljem prigovor
  5. dobila sam presudu o kaznenom nalogu, proglašena kriva po čl.173/1 KZ,-mizerna količina-1,8g, kazna 3200 kn + 500 kn sudskih troškova..studiram i to pravo, nesmijem bit osuđena. 8 dana za prigovor. i ako je to Presuda o k.nalogu, dal mogu pisat žalbu umj prigovora ili mi je isto? koje su mi uopće opcije budući da se u tom sluč. odluka MOŽE izmjenit na moju štetu? inače radi se o karlovcu, tamo su gadni.. jel istina da nemogu diplomirat ako me osude? :tupan:
  6. neko

    posjedovanje

    Hvala na odgovoru. Inače, znam što je beznačajno djelo jer studiram pravo, samo me me zanimalo dal će me kazneno teretit ili samo prekšajno. A što se tiče moraliziranja, to je izgleda neizbježno u ovim krugovima, a i nepotrebno je. Hvala svejedno.
  7. neko

    posjedovanje

    u utorak sam uhićena zbog posjedovanja 1.8g marihuane. kolika je šansa da mi primjene odredbe o beznačajnom djelu i dal mogu proć samo pod prekršaj? nisam nikad kažnjavana. murjaci su me prijetnjama i lažima naveli da im sama dam to što sam imala kod sebe(olakotna?). glupa sam al bila sam malo previše u šoku da bi razmišljala o svojim pravima. ima tu još detalja o njihovom nepropisnom ponašanju al da ne pišem sad sve.. molim savjet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija