Jump to content

ana.borov

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. prijatelj je imao prometnu nesrecu u kojoj je udario pjesaka i izazvao mu ozljede teske naravi.... stigao je optuzni prijedlog drzavnog odvjetnistva u kojem se predlaze: odrzavanje glavne rasprave, na kojoj ce se procitati zapisnik i odrzat vjestacenje o brzini (jer je prebrzo vozio) i da ga se na kraju glavne rasprave proglasi krivim i osudi na 7mjeseci zatvora, na 2 godine uvjetno.... s time je dosao i poziv na glavnu raspravu. mene sad interesira, treba li moj prijatelj uzimati odvjetnika ili moze sam otici dole, priznati da je kriv i pristati na tu kaznu? i je li to konacna kazna ili se moze povecat ili smanjit? sto uopce znaci taj optuzni prijedlog?
  2. puno vam hvala na informacijama! jos je nekoliko stvari koje me zanimaju.... nesreca se desila u gradu u kojem ne zive ni vozac ni pjesak, al je sud u tom gradu nadlezan, medutim, obzirom da su oboje iz drugog (istog) grada je li moguce promijeniti sud? takoder me interesira, obzirom da je proslo vise od dvije godine od nesrece, je li moguce da je doslo do zastare (makar ako bude rijec o prekrsaju)?
  3. sto ako se ustvrdi da je vozac kriv? koje su sankcije moguce?
  4. Prijatelj je udario autom pjesaka koji je prelazio cestu na mjestu na kojem nije oznacen pjesacki prijelaz, ali u naselju. vozio je prebrzo, ne znamo tocno koliko.... pjesak je zavrsio u bolnici, ali se oporavio... zanima me kakva je pravna procedura, sto moze ocekivati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija