Jump to content

ona90

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala lijepa na odgovorima. Pokušat ćemo urigirati gdje treba da vidimo što se događa i gdje je zapelo. Još jednom zahvaljujem svima
  2. Ono što me zanima (što sam već pitala, a nisam dobila odgovor) je koliko traje to sudsko vještačenje? Treba li zaista 6 mjeseci da se dobije uopće poziv za to? I da li je moguće da žena zatraži mirovanje postupka bez znanja druge strane?
  3. Što se tiče ping pong loptice...dijete nema osjećaj koji je njegov dom i kuda pripada, a to definitivno nije dobro. Znači, majka dovede dijete pred kuću i samo mu ostavi stvari na vratima nenajavljeno jer ju dijete naljuti, naživcira ili jednostavno nema vremena za njega (ima obaveza). Dogovori se s djetetom da će doći po njega, dijete ju zove a ona izmisli da je negdje na putu i da ne može doći po njega, unatoč djetetovu plaču i razočaranju. Otac također kada je dijete kod njega ne želi odgovoriti na njene pozive i namjerno govori djetetu da ga majka ne želi tamo i da se ne sjeti ni nazvati. Sve ide preko djetotovih leđa i smatram da ne bi tako sve bilo da postoji nekakav dogovor oko viđanja djeteta jer je njemu potreban nekakav kontinuitet i red u životu, a ne da živi na taj način već godinu i pol (i tko zna koliko još). Također i dijete samo u čitavoj priči iskorištava situaciju, čim nešto nije po njegovom vrišti da hoće ići kod drugog roditelja i onda bude jedan dan kod jednog, pa tri dana kod drugog, pa tjedan opet kod prvog i tako unedogled...Kada sam spomenula riječ dogovor mislila sam izričito na sudsku presudu jer se roditelji sami nikada neće moći oko ničega dogovoriti.
  4. Zaručena sam za muškarca koji je u postupku razvoda braka koji je pokrenut prije više od godinu i pol dana. U 8.mjesecu sve je trebalo biti gotovo i njegovo šestogodišnje dijete trebalo je biti dodjeljeno majci na suživot. Naime, on je tada zatražio sudsko vještačenje i od tog dana nije dobio nikakav poziv iz Centra ili suda, niti za sebe niti za dijete koje je prijavljeno na njegovu adresu. Znači, to je bilo prije gotovo 6 mjeseci i zanima me da li zaista toliko vremenski treba da se dostavi poziv za vještačenje? Koliko će to još trajati? Postoji li mogućnost da je žena zatražila mirovanje postupka bez njegovog znanja? Više mi zaista nije jasno da se to toliko dugo razvlači, a dijete kao ping pong loptica malo bude kod jednog malo kod drugog roditelja, kako je tko raspoložen za njega...
  5. Stigla mi je kazna od 6000kn + troškovi suda i oduzimanje vozačke na 9 mjeseci. Naravnom žalit ću se na visinu kazne na temelju toga što sam nezaposlena osoba. Također sam dobila poziv na sud za utorak 27.11.2012. Ondje piše da svoj iskaz mogu dati i u pismenom obliku, kao što ste mi i rekli. Ako sam dobro shvatila čitajući teme po forumu, u žalbi opišem detaljno što se i kako dogodilo i to sud uzima u obzir kao pisani iskaz? Ili ga moram posebno pisati? I trebam li onda dolaziti na sud 27.11.-og? Ažurirano Stigla mi je kazna od 6000kn + troškovi suda i oduzimanje vozačke na 9 mjeseci. Naravnom žalit ću se na visinu kazne na temelju toga što sam nezaposlena osoba. Također sam dobila poziv na sud za utorak 27.11.2012. Ondje piše da svoj iskaz mogu dati i u pismenom obliku, kao što ste mi i rekli. Ako sam dobro shvatila čitajući teme po forumu, u žalbi opišem detaljno što se i kako dogodilo i to sud uzima u obzir kao pisani iskaz? Ili ga moram posebno pisati? I trebam li onda dolaziti na sud 27.11.-og?
  6. HVala. A kako taj pisani iskaz treba izgledati? Što treba sadržavati? Postoji li mogućnost da mi se žalbom umanji zabrana upravljanja?
  7. Moram li obavezno ići na sud radi davanja iskaza ili idem samo u slučaju žalbe na kaznu? I vrijedi li mi se žaliti po gore navedenim stavkama?
  8. Za vikend sam išla s kolegicom van pošto dosta dugo nismo izašle. Nakratko sam srela svog dečka koji me jako razljutio i razbjesnio stoga sam u naletu bijesa s kolegicom eksirala nekoliko tekili i otišla pravac kući. Sjele smo u auto i kada sam izlazila s parkinga lupila sam auto parkiran do mene, ali to uopće nisam ni osjetila ni primjetila. Nastavila sam voziti prema kući kada me zaustavila policija. Na parkingu je bila policija u civilu koja je vidjela što sam učinila i terete me za bijeg s prometne nesreće. Napuhala sam 1,18 što me jako začudilo pošto nisam ni puno popila, niti sam bila vidno pijana. Čak su mi to i sami policajci rekli te su mi na kraju dozvolili da vozim sama kući (bez obzira na to što su mi uzeli vozačku na 12sati). Rekli su da će mi poštom doći kazna koja će biti dosta velika zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, zbog skrivanja prometne nesreće i bijega. Zanima me kolika kazna mi može stići za sve to, kakvi kazneni bodovi možda i koliko dugo oduzimanje vozačke? Prije nekoliko mjeseci sam morala platiti kaznu od 500kn zbog brze vožnje i to mi je bila prva kazna ikada. Mogu li se onda žaliti da nisam do sada kažnjavana zbog ovakvog ili sličnog prekršaja? Nedavno sam završila fakultet i trenutno sam nezaposlena osoba, mogu li i to navesti kao primjer? I da, mogu li se žaliti radi toga što sam se podvrgnula alkotestu 5-10min nakon konzumacije alkohola i da zaista nisam primjetila da sam lupila auto do sebe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija