Jump to content

lakiluk68

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je lakiluk68 objavio

  1. pozdrav, ja sam riješio taj problem na taj način da sam otišao u PU tu u sisku kod gospođe Bajt, ona ti radi na tim predmetima sa 2. st. riješenjem pa ti ona kaže dali imaš pravo na čin ili ne. Zatim sam jednostavno u mirovinskom dolje na prijemnom šalteru napisao zahtjev za ponovni izračun mirovine sa naznakom da zatraže očitovanje od PU o mome činu. U hv-u sam imao čin razvodnika a kada je došlo riješenje od PU dobio sam policijski narednik=stožerni. razlika je bila nekih 365 kn na mirovinu. druga stvar otiđi tu kod pravnika u udrugu branitelja pa se posavijetuj sa njim on če te najbolje znati uputiti šta da radiš, i budi uporan moraju ti dati ako imaš pravo.

  2. šta se tiče toga da nam se treba ispoštivati naša prava tu si potpuno u pravu, i sam sam potpisnik toga famoznog ugovora, 05.06. 1991.g. samo me je lagano strah da je "prošla baba sa kolačima".mogao bih svašta napisati na tu temu o svojim mišljenjima i osječajima ali mislim da bi me zauvijek izbacili sa foruma ako razumijete šta je pjesnik time mislio reči. :zao: ...........

  3. Nema nikakvog automatizma niti "dodjele" PTSP jer to nije čin ili nagrada za dobro obavljen posao već bolest i to teška i dugotrajna i u velikoj večini i smrtonosna...

     

     

    dobro ja znam koja je to bolest,ja se sa tim borim od 94, pokušaj suicida i tako to, pa me stoga i čudi da sada tamo neki (svaka čast svakome) koji su bili momilizirani i u ratu su bili a mnogi ga nisu ni vidjeli da sada mogu "izganjati" ptsp samom činjenicom da su bili negdje.

    A to sam čuo iz dva izvora od onih koji sada odlaze u redovite mirovine iz radnog odnosa o tom pravu na najmanje 20%.

  4. SOKOLiztigrova je napisao:

    Može i ovako,odnosi se i na mup i hv:zašto oni nama koji smo ranjeni ili oboljeli u DR daju manju otpremninu nego onima koji odu zdravi?zar nije to nepravedno?

     

    slažem se sa tobom, ja mislim da nebi trebalo imati veze vrijeme odlaska u mirovinu sa time dali imaš ili nemaš pravo na tih 525 kn po mjesecu provedenih u ratu.

     

    usput imam jedno pitanje za one koji možda znaju a radi se o tome da ljudi koji sada odlaze u mirovinu iz radnog odnosa, konkretno željezara sisak, imaju pravo kao nekim automatizmom na PTSP 20-30% a da nisu ni dana bili kod liječnika, nikakve komisije do sada i tako to a bili su znam konkretne slučajeve, mobilizirani a kada nisu više bili potrebni vračali se na svoja radna mjesta.

  5. [

     

     

     

     

    E pa nemaju ni svi pripadnici hv-a pravo na tih 525 kn za mjesec proveden u ratu. ja sam otišao 1. 12.2002. po čl.11

    i nisam dobio ništa više od tri prosječne plače otpremnine a od toga su mi uzeli nekakav doprinos iz plače i k tome još i 400kn dara za dijete, jer kao nisam imao pravo na dar za dijete za sv. nikolu jer sam dobio raskid ugovora 5 dana ranije.

  6. roda91 je napisao:

    pozdrav koj bi ćin mogao dobiti kao pripadnik sjp od 91 do 94 kad sam se i skinuo u invalidskoj sam mirovini ( opća nesposobnost ) rvi u postupku sa dijagnozom f43 ptsp 30% :kavica:

    Kao prvo moraš imati važeče 2. stupanjsko riješenje i sa njim u mirovinsko podneseš zahtijev za preračun mirovine ali moraš naglasiti u zahtijevu da ti od policijske uprave zatraže očitovanje o činu.

  7. Moj ti je savijet da ako imaš suprugu da taj upisnik napraviš na nju a ti možeš raditi oko pčela koliko te volja. Ovo ti je iz razloga da ako uđeš u sustav PDV-a NE MOŽEŠ biti u mirovini i u pdv-u.Još bolje ako je supruga zaposlena onda ne mora posebno plačati mirovinsko i zdravstveno nego samo moguči porez na dobit ali samo od te poljoprivredne djelatnosti. Inače sada je po novom da se poticaji mogu ostvariti i za jednu proizvodnu jedinicu, znači 1 krava, 1 hektar neke kulture, baš za tebe konkretno pčelinje zajednice=košnica=65 kn.kom; med=kg=2,86kn; matice pčela=kom=19,50kn.

  8. šta se tiče naknadnog priznavanja čina iz policije moj primjer je sljedeči: umirovljen 1.12.2002. po čl 11.

    sa činom razvodnika.ove godine kada sam dobio po drugi puta 2. stupanjsko riješenje rvi (prije nisam bio upućen u tu mogućnost) otišao sam u mirovinsko (Sisak) i sa tim rješenjem zatražio da mi pokrenu postupak za priznavanje čina pošto sam 91. bio aktivni djelatnik policije nekih 6mj. Dobio sam čin viši pol. narednik=stožerni, priznato u HZMO-u i razliku mirovine od nekih 364 kn.

  9. puno toga se je stišalo nakon maestra u vezi dionica. Kada nazoveš u hfp teta koja radi tamo kaže da čekaju da vlada dodijeli nove dionice a kada če ona ne zna. podijelili su negdje do 3. ili 4. 7 a za dalje se čeka inače broj za kontakt je

     

    016346278 pa probaj nazvati radnim danom poslije 11,00

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija