Jump to content

Fokus

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovana/i Bovu, razumjela sam sve što ste napisali. Da li smijem umjesto mame - ja (kčer) podnjeti tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine - u ime moje mame? Ukoliko smijem, kako se to radi? Postoji li propisani obrazac? Hvala na pomoći. Lijepi pozdrav.
  2. Poštovani, imam nekoliko pitanja vezana za nekretninu mojih roditelja stečenu u braku. Samo je tata upisan kao vlasnik u 1/1. Usmeno svojata nekretninu. Nekretnina je pod hipotekom HŽ-a (tvrtka u kojoj je radio) zbog otplate kredita. 1) pod pretpostavkom da je prvi korak - dodavanja upisa moje mame kao vlasnika u 1/2 dijela nekretnine u zemljišnoknjižni uložak - pisanje Prijedloga Sudu, molim Vas pomoć oko toga. Tko piše Prijedlog (ako ga piše građanin - što na njemu mora pisati?) 2) da li ja (kčer) smijem u ime mame pokrenuti postupak? Ukoliko smijem, koji je onda postupak s moje strane? 3) Na koji se način "napismeno" postiže pripis maminog dijela nekretnine meni, a nakon preminuća? - To bi mama željela. Razlog tome je njen problematični sin (moj brat), kojeg bi razbaštinila iz ostavine. Tu bi se moglo dodati da je njegovo dugogodišnje ponašanje nedostojno nasljedstva. Hvala unaprijed. Sa poštovanjem!
  3. Puno hvala "bovu". Pitam u ime svoje mame /..bračna stečevina stečena u braku a tata je upisni vl. ../ Da li znate koji je postupak priznavanja 1/2 vlasništva neupisane supruge ukoliko ona >> upisnog vlasnika, usmeno za to zatraži? Dakle - što se treba napraviti prije tog eventualnog prijedloga za mirenje (npr. koji su dokumenti potrebni i gje se treba ići ako tata samo najednom kaže "ok ženo, pisat će se tvoja polovica, al ne znam kak").. jer nisu u svađi, već u jako zahlađenim odnosima, slabo komuniciraju. Boje se suda i tih stvari, stari su, a i misle da je to sve skupo, što valjda i je, ne znam. Puno hvala!!
  4. Poštovani, koji su sve podaci potrebni za pronalazak detalja o nekretnini, u svrhu izlista zk izvatka sa "e-izvatka" na internetu? Za sada znam da se mora znati ili br zk ul ili k.č.br. Puno hvala.
  5. Poštovani, koji je postupak legalizacije vikend kuće? Na ZK piše da je bez priložene uporabne i građevinske dozvole. Puno hvala.
  6. Poštovani, da li znate na koji se način postiže da nekretnina , u potpunosti stečena u braku ima upis vlasništva i na suprugu, a ne samo na supruga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija