Jump to content

krk4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Majka i pokojni otac kuću su kupili oko 1954. godine, no nema nikakvog kupoprodajnog ugovora. Na posjedovnom listu građ. čestica je zabilježena na pokojnog oca. Znam da nitko neće osporavati naše vlasništvo, a već sam našao većinu s vlastovnice. Sam ću pisati tužbu, pretpostavljam najprije u majčino ime. - - - Updated - - - Majka i pokojni otac kuću su kupili oko 1954. godine, no nema nikakvog kupoprodajnog ugovora. Na posjedovnom listu građ. čestica je zabilježena na pokojnog oca. Znam da nitko neće osporavati naše vlasništvo, a već sam našao većinu s vlastovnice. Sam ću pisati tužbu, pretpostavljam najprije u majčino ime.
  2. Hvala na odgovoru. Zanima me da li mogu i prije majčine uknjižbe dobiti ugovor o darovanju na osnovu posjedovnog lista ( navesti grč, kuće)? Da li u tom slučaju mogu izvršiti uknjižbu direktno na svoje ime ? Treće pitanje - da li se moja sestra može potpisom na darovnom ugovoru odreći svojeg nužnog dijela nasljedstva ?
  3. Kuća u kojoj ja i moja obitelj živimo s mojom majkom nije uknjižena na našu obitelj, ali dosjelošću(60 godina) imamo to pravo. Da li mogu prije uknjižbe na majku napraviti s majkom ugovor o darovanju na osnovu posjedovnog lista i navođenja broja grč. kuće? Majka je stara, a postupak ugovora o darovanju je brži.Naknadno bih obavio uknjižbu (da li na majku ili na sebe?)
  4. Majka mi želi ostaviti kuću u kojoj s njom živi moja obitelj. Kuća je dosjelošću majčina, pa treba tužbama obaviti uknjižbu. Da li treba najprije napraviti ugovor o darovanju između mene i majke ili najprije treba uknjižiti kuću na majku pa tek onda napraviti ugovor o darovanju? Što je s porezom na promet nekretina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija