Jump to content

prebjeg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odgovarajući dio i korisne vrijednost čl 74.st1 .Je li suvlasnički dio nekretnine one osobe koja zahhtjeva uspostavu vlasništva na nekom određenom posebnom dijelu nekretnine za to odgovarajući, prosuđuje se prema tome je li taj suvlasnički dio u odnosu prema vlasništvu cijele nekretnie jednak ili veći od odnosa korisne vrijednosti stana, odnosno druge samostalne prostorije glrde koje se traži uspostava vlasništva posebnoga dijela prema korisnoj vrijednosti svih stanova i ostalih prostorija cijele nekretnine. Da li bi mi netko mogao objasniti pojam odgovarajući dio i korisne vrijednosti na nekom konkretnom primjeru jer ova čitajući ovu zakonsku definiciju meni nije ništa jasno a dobro bi mi došao životni primjer bila bih jako yahvalna na pomoći:place:
  2. Čovjek je umro u srpnju 2003. Po kojem zakonu se raspravlja ostavina bila bih zahvalana na odgovoru
  3. prebjeg

    posjed

    Što se događa ako pretjerate sa samopomoću kod zaštite posjeda .Što se događa sa posjedom nakon toga ,što to znači za nas.
  4. prebjeg

    oporuka

    koliko ima javnih oporuka
  5. Žena je prije braka kupila jednosoban stan 1988. u kojem je živjela, zatim se udala i onda je 1993. kupila dvosobni stan. Jednosobni stan je prodala za 30.000 maraka i kupila drugi za 54.000 maraka. Naime tada u braku digla je kredit na 10.000 maraka i s mužem je imala zajedničku ušteđevinu od 15.000 maraka i kupili su stan no ona se upisala kao vlasnik u vlasnički list a miž ne.Na njezinu plaću sjedao je kredit a muž je plaćao u režijama,odjeći i hrani i ostalim potrebama.Ako se oni sada odluče rastati kakose gleda dioba imovine? Zanima me još što se događa ako pretjeram sa samopomoću kod svoga posjeda.Šta se događa sa posjedom ? i još jedno pitanjce koliko ima javnih oporuka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija