Jump to content

javornov

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislio sam, s obzirom je riječ o putu na ravnom, koji može u potpunosti služiti svojoj svrsi prilaza objektu i ako je travnat i ako je zemljan i ako je šljunčan... da samovoljno šljunčanje nije dopušteno. Isto tako sam mislio kako nije riječ o javnom, nego privatnom putu da on ne može biti jednostranim aktom pošljunčan. Također zato što je put zajednički a ne susjedov, a on nije tražio ni suglasnost za šljunčanje. Postoji li neki zakon koji regulira pitanje poljoprivredne površina koja je kao put mogla ostati čak i pod travom i u potpunosti bi obavljala funkciju prilaza i kolnog pristupa? Hvala.
  2. Riječ je o poljoprivrednom zemljištu od kojega je izuzet jedan dio i pretvoren u zasebnu česticu - travnati kolni put. Nije riječ o služnosti puta nego o čestici koja je vlasništvo dvaju susjeda. To je kolni put iako u sporazumu o putu nigdje nema riječi kolni pristup. Temeljem istoga susjed je dobio građevinsku dozvolu i sagradio drvenjaru. No, susjed je to zemljište samovoljno više puta šljunčao mada je čestica suvlasnička. To je jedini pristup do njegove vikendice. Zanima me je li to dopušteno šljunčati poljoprivrednu parcelu.
  3. Poštovani zanima me smije li se na poljoprivrednom zemljištu put, koji je prije bio travnat, poravnati bagerom te pošljunčavati? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija