Jump to content

skaut

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. skaut

    tjeralica

    Na MUP-ovim stranicama su samo zločinci od kalibra. Što je s običnim ljudima koji se zbog nepridržavanja zakona, neodazivanja na sudske pozive i sl. nadju u situaciji da ih službeni organi žele privesti ?
  2. skaut

    tjeralica

    Moze li mi tko reci kako je moguće provjeriti da li je za određenom osobom raspisana tjeralica u Hrvatskoj ? Moj prijatelj se ,naime, pribojava da su raspisali tjeralicu za njim zbog niza neplaćenih prometnih prekršaja, a radi toga se boji otići na MUP i pitati, kako ne bi bio zadržan. Da li je moguće provjeriti i na osnovu čega je raspisana ukoliko to bude istina ? Pozdrav !
  3. Da pokušam još jednom aktualizirati ovu temu. Naime, na web stranicama Ministarstva vanjskih poslova piše : Kada za državljane članice EU više neće biti potrebna radna dozvola u RH? Za državljane članica Europske unije već sada nije potrebna radna dozvola za rad u Republici Hrvatskoj, a što proizlazi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. U praksi čujem da je ta dozvola ipak potrebna. Upute o proceduri izdavanja radnih dozvola našao sam na stranicama MUP-a RH.
  4. OK , hvala. Ako je netko ovu situaciju rješavao u praksi, bilo bi lijepo kada bi svoja iskustva podijelio s čitateljima ovog foruma.
  5. Prijatelj mi se požalio na sljedeće : Radi u firmi koja uvjetuje isplatu plaća na tekući račun u banci koju je odabrala firma. On već ima dugo godina račun otvoren u drugoj banci i ne želi je mijenjati. Da bi dobio plaću, prijatelj mi mora otvoriti račun i u banci koju poduzeće traži i na taj način će paralelno imati dva otvorena računa u dvije banke, a samim time i duplo veće fiksne mjesečne troškove vođenja dvaju računa u dvije različite banke. Prema zdravoj logici, firma ne bi smjela uvjetovati isplatu plaća na ovaj način. Zanima me, postoji li pravna osnova zatražiti isplatu na ruke ili na već postojeći račun u drugoj banci ? Hvala.
  6. Dakle, moja firma bi željela angažirati stance iz zemlje EU (Češka i Slovačka) i to : - 2-3 čovjeka na poslovima sa specijalističkim znanjima, - 10-12 ljudi na poslovima montaže elektro-opreme (srednja stručna sprema) . Trajanje angažmana bi bilo oko 3 mjeseca. Zanima me kako je zakonski regulirano izdavanje radnih dozvola (viza) u ovom slučaju ? Kome bi se trebalo prvom obratiti? Koji uvjeti bi morali biti ispunjeni za uspješno ishođenje dozvola. Koja dokumentacija je potrebna za ishođenje istih?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija