Jump to content

igor1975

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala,naravno da ću javiti sve što bude novo.Volio bih o ovoj situaciji i progovoriti sa nekim pravnikom za radna prava ako ima koji blizu.
  2. Raspitao sam se u komori odmah kad sam vdio da ime stare firme stoji kraj mog.Poznajem jednu gospođu koja je zadužena za nas agente jer nažalost ne postoji sindikat agenata koji bi nas zaštitio.Uglavnom,firma je ta koja je dužna predati dokumentaciju raskida ugovora u HGK,te je dužna predati zahtjev za brisanjem imena iz registra jer se češće dogodi da agent zloupotrijebi ime firme nego obratno.Sve je čisto,mene samo zanima da li mogu tražiti naknadu za ovakvu vrstu prijevare.Da,to je kazneno djelo prijevare i HGK djeluje na takve stvari trenutno i vrlo oštro.Kazne za tako nešto su ogromne i rado ih dijeli ministarstvo gospodarstva.
  3. 30.06.2012 je prestao moj radni odnos u agenciji za posredovanje u prometu nekretninama.25.10 sam položio stručni ispit pri HGK kod kojih sam upisan u registar licenciranih agenata.Uz moje ime u registru je stajalo i ime agencije.Otprilike 05.08.2012 pregledavajući registar sam otkrio da agencija nije poslala u HGK zahtjev za brisanjem imena agencije uz moje te da su cijelo to vrijeme poslovali nauštrb moje licence s obzirom na to da sam u agenciji bio jedina osoba koja je položila stručni ispit a agencijama bez zaposlenih sa stručnim ispitom nije dozvoljen rad.Prijavio sam slučaj HGK te su mi ljubazne gospođe koje rade u komori rješile problem u par sat.Međutim,imam jedno pitanje.Da li prema ovome navedenome mogu podnijeti trgovačkom sudu prijavu i odštetni zahtjev?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija