Jump to content

lbrnabic99

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije mi jasno zašto mi je sutkinja rekla da će 3.9. donijeti rješenje..vjerojatno je zaboravila i moj slučaj se zagubio, ili? Te dvije godine znače da ako do 28.8.2014. ne dobijem ništa, mogu se pozvati na zastaru ili ta zastara nastupa automatski? Molim Vas lijepo, ta naplata preko porezne znači ovrha? Kako ta ovrha uopće izgleda, budući da ja nemam ništa od pokretnina, a ni nekretnina na sebi, nemam kune na računu, da li to onda znači zatvor ili ovrhovoditelji mogu uzeti npr mobitel, robu....? Možda su glupa pitanja, ali nisam upućen i nemam iskustva s time. Ajmo reći da porezna nije imala što za uzeti, dobivam kaznu zatvora, u kojem roku se donosi rješenje, tj. laički rečeno, u kojem roku policija dolazi po tebe na odsluženje te kazne? Ne pišem ovo da bi hodao po rubu strpljenja ničijeg, jednostavno nezaposlen sam i nemam otkud platiti kaznu. Hvala na odgvoru!
  2. Samo da dam informaciju da je ona kazna od 1500kn smanjena na 700kn + 100kn sudskih troškova. Sljedeća stvar koja me zanima ako imate volje za odgvoriti..... 4.12.'11. sam napuhao 1,21, 3000kn, 9mj 28.8.'12. sam bio na sudu zbog prigovora koji sam priložio na tu kaznu, budući da mi je to bio prvi prekršaj uopće u 5 godina i budući da sam nezaposlen, skupa sa sestrom i ocem, samo majka radi. Sutkinja je to sve uvažila i rekla je da će smanjiti i novce i mjesece, i da će mi dat na rate da to platim i da će rješenje donijeti 3.9. i poslati mi na kućnu adresu. Sada je već 1. mj 2013., a to rješenje još nije stiglo, je li to 'normalno'? 1. Što se tiče plaćanja te kazne kada stigne, što ako nemam novaca za nju? 2. Postoji li mogućnost da se ta novčana kazna zamjeni za rad za opće dobro? 3. Kada i kome pišem tu zamolbu (da li uopće pišem zamolbu ili što?)? Kada dođe rješenje i uplatnice ili?
  3. Molim vas lijepo, svaki savjet i info dobrodošli.... Ukratko situacija: Stric, rođen 1946., hrvatski državljanin, 1972. odlazi u NY, gdje radi do 1994., vraća se u RH, gdje je bio do 2005., dolazi kod nas kući u ljeto 2005., pozdravlja se, ostavlja kontakt broj, i odlazi u NY. Čuli smo se s njime još za Božić, Novu godinu, i nakon toga više nismo nikako mogli stupiti u kontakt. Budući da je baka (tatina i od strica mama) umrla, imamo određenih problema..primjerice stan u kojem je baka živjela su otplatili moji roditelji, ali nakon smrti bake, taj stan je pola na ocu, pola na stricu, i stric bi trebao potpisati da se odriče tog djela, budući da je svjestan i da zna da su moji roditelji otplatili taj stan..to je jedan od primjera, ima toga još (oko grobnice i slično). Pišem sve lački jer nisam skroz upoznat ni s pravnim radnjama ni točno sa situacijom, ali problem je uza sve to taj što je osoba nestala, a to je očeva jedina rodbina, tako da, bilo bi lijepo kad bi mi otac znao što mu je s bratom i je li uopće živ. Koliko znam, prijateljica od roditelja je pokušavala nešto preko ambasade doznati gdje je on u NY i da probamo stupiti u kontakt s njim, međutim ništa nije uspjela. Isto tako, koliko znam (što se tiče ovog stana, mislim da smo proglasili osobu nestalom, i sad mora proći 5 godina ili tako nešto pa će se to sa stanom rješiti). Naravno, nije bitan sad taj stan, bitnije je da saznamo što je sa stricem i gdje je, je li uopće živ..... Eto, dragi moji upućenjaci, molim vas za bilo kakav savjet, otkud da krenem i što se može učiniti po tom pitanju. Unaprijed hvala na odgvorima!
  4. Molim vas lijepo, svaki savjet i info dobrodošli.... Ukratko situacija: Stric, rođen 1946., hrvatski državljanin, 1972. odlazi u NY, gdje radi do 1994., vraća se u RH, gdje je bio do 2005., dolazi kod nas kući u ljeto 2005., pozdravlja se, ostavlja kontakt broj, i odlazi u NY. Čuli smo se s njime još za Božić, Novu godinu, i nakon toga više nismo nikako mogli stupiti u kontakt. Budući da je baka (tatina i od strica mama) umrla, imamo određenih problema..primjerice stan u kojem je baka živjela su otplatili moji roditelji, ali nakon smrti bake, taj stan je pola na ocu, pola na stricu, i stric bi trebao potpisati da se odriče tog djela, budući da je svjestan i da zna da su moji roditelji otplatili taj stan..to je jedan od primjera, ima toga još (oko grobnice i slično). Pišem sve lački jer nisam skroz upoznat ni s pravnim radnjama ni točno sa situacijom, ali problem je uza sve to taj što je osoba nestala, a to je očeva jedina rodbina, tako da, bilo bi lijepo kad bi mi otac znao što mu je s bratom i je li uopće živ. Koliko znam, prijateljica od roditelja je pokušavala nešto preko ambasade doznati gdje je on u NY i da probamo stupiti u kontakt s njim, međutim ništa nije uspjela. Isto tako, koliko znam (što se tiče ovog stana, mislim da smo proglasili osobu nestalom, i sad mora proći 5 godina ili tako nešto pa će se to sa stanom rješiti). Naravno, nije bitan sad taj stan, bitnije je da saznamo što je sa stricem i gdje je, je li uopće živ..... Eto, dragi moji upućenjaci, molim vas za bilo kakav savjet, otkud da krenem i što se može učiniti po tom pitanju. Unaprijed hvala na odgvorima!
  5. Još jednom se zahvaljujem na svim odgovorima. Danas bio na sudu, presuda će biti poslana poštom na kućnu adresu.. Naveo sam da sam uzdržavan od majke, skupa sa nezaposlenom sestrom i ocem. Nadam se da će to utjecat na promjenu ove kazne koja je sada 1500kn. Pa me zanima na koliko se minimalno može umanjiti ta kazna, dakle, u najboljem slučaju?
  6. Oprostite zbog velikih slova. Ne želim ulazit u rasprave što se ovog određenog ponašanja tiče, a pritom mislim na vožnju pod utjecajem alkohola, i ničim to ne mogu opravdat, ali to su izdvojeni slučajevi i više mi ne pada na pamet sjest za volan niti nakon jedne pive. A što se vaše 4. točke tiče, nije mi jasan ovaj dio što navodite: "očekujte visoku novčanu kaznu i višemjesečnu zabranu upravljanja"..... Ja sad 14.11. idem na sud zbog brzine i izazivanja prometne, za što mi piše tih 1500,00kn, pa me zanima što za to mogu očekivati na sudu. Koliko se ta kazna može najviše umanjiti? U toj prometnoj za alkohol sam dobio 3000,00kn i 3mj, što će mi nadam se umanjiti (opet me zanima koji je zakonski minimum da mi se to umanji??) *to su mi jedina dva prekršaja, ona kobna noć kad sam zaustavljen 2x u razmaku sat vremena i ova prometna.
  7. Hvala vam na odgvoru, ali bih vas molio da mi pojasnite još slijedeće: 1. Za što sam ja točno dobio taj uvjet; ja sam shvatio za vožnju pod utjecajem alkohola, i za vožnju za vrijeme trajanja zabrane upravljanjem. Postoji li razlika između toga što sam izazvao prometnu nesreću (+to što sam bio pod utjecajem) i toga da su me npr. Zaustavili u redovnoj kontroli pa da sam napuhao? Koja od ove dvije situacije je bolja/lošija za mene, ili je svejedno? 2. Za prekršaj/kazneno djelo pitam zato što 'ganjam vojsku' i ne smijem imati kaznenih djela, tj. Dosje. 3. Što se ove potvrde za psihosocijalnu terapiju tiče..je li to šala ili? Ako nije, gdje se prijavim da bih dobio tu potvrdu i koji je ukratko postupak..moram li ja stvarno ići na te terapije?? Naravno da ponekad popijem, čovjek sam od krvi i mesa, al to je jednom u cca 3mj, i ova oba puta su bili rođendani od prijatelja, što me naravno ne opravdava. Sportaš sam, i za terapijama nema potrebe, ali ako taj papir može pomoći da se kazna ublaži, naravno da bih i njega nastojao nabavit, budući da ne radim i love nemam, a nakon što sam 5 godina bio odličan student. Još jedno pitanje za kraj: što mogu očekivat na sudu - zanima me kolike su mogućnosti za smanjenje kazne ili eventualno ukidanje i izricanje opomene (da li je to opće moguće??) Milijun pitanja.....ako mi odgovoritre barem na neka, puno puno hvala! Pozdrav!
  8. Situacija je sljedeća: -4.12.'11. zaustavljen, napuhao 1,31 promila (1,21): 3000,00kn + 9mj (1.prekršaj uopće) -4.12.'11. nakon pol sata, sat, zaustavljen na parkingu prilikom parkiranja, došlo vozilo iza mene, napuhao 1,14 promila (1,04); privode me oko 2 u noći, oko 17h sam došao kod sutkinje, kaznu mi je s 15000,00 i godinu dana smanjila na 1000,00kn, 3mj + 10 dana zatvora uvjetno na godinu dana za valjda taj ponovljeni prekršaj tih 1000 sam platio, odradio i tih 3 mjeseca (zabrana upravljanja došla negdje 1.2.) i ostao mi je taj uvjet. Na onu prvu kaznu sam pisao prigovor, krajem kolovoza dobio poziv na sud, sutkinja rekla smanjit mi i novce i mjesece i da će donijeti 3.9. presudu i poslat mi na kućnu adresu. Do danas (7.11.'12.) nije došla ta presuda. (ne znam jel to normalno i uobičajeno??) E sad slijedi ono što me zanima: 21.7.'12. imao sam prometnu, zabio sam se u ogradu pokraj igrališta, dolazi policija, pušem 1,09, cura suvozač oko 0,6, imali smo samo lakše tjelesne ozlijede. Dobivam 3000,00 i 3mj, na što naravno ponovo pišem prigovor. Pred tri dana (4.11.) dobio sam poziv na sud za brzinu koju nisam prilagodio uvjetima na cesti i za izazivanje prometne nesreće, i piše još nekih 1500,00kn (pretpostavljam brzina 500kn i prometna 1000kn?!) E SAD, PITANJA: 1. Budući da sam ponovo imao alkohola, a nije prošla godina dana od onog uvjeta, da li to znači i zatvor? 2. Ovih 1500kn nema veze s onih 3000kn, za to ću dobit posebno poziv kad razmotre prigovor ili? 3. Ako mi se i dodijeli tih 10 dana zatvora, da li to ostaje prekršaj, tj. nije kazneno djelo? 4. Što bih mogao reći na sudu 14.11. u svoju obranu da bih eventualno smanjio tih 1500kn kazne? Mogu li uopće očekivati smanjenje budući da sam nezaposlen, nemam imovine, u obitelji samo mama radi, tata, sestra i ja smo nezapolseni. Unaprijed puno hvala na odgovorima!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija