Jump to content

stjepato

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako sam dobro razumio 1.Poslati još jedno pismo-upozorenja-tražiti obračun otpremnine,nakon toga pričekati 15 dana! 2.Ako isto ne dobijem prijaviti ga inspektoratu rada! 3.Prijaviti ga Prekršajnom sudu! pitanje glasi potpisani sporazum o visini i datumu isplate otpremnine ne može zamjeniti ili može zamjeniti obračun otpremnine koji mi nije isporučio?????
  2. Ako je u pitanju državna služba -službenik moraš imati državni ispit1 ne za sve službe ali za večinu da. Kaj se tiće posla u školi koliko znam duljina staža na burzi ne igra ulogu. Ijako u zadnje vrijeme vidjeh dosta oglasa,gdje piše da oni koji imaju2 - 3 godina staža na burzi imaju prednost. Nažalost za učiteljicu-profesoricu oglas nisam vidio!
  3. kako i gdje da pokrenem postupak za naplatu otpremnine,nije velika al ne dam...ne dam !!!! imam sporazum potpisan od strane poslodavca s iznosom i vremenskim rokom isplate ,uredno potpisan al neispoštovan. Pismo upozorenja sam poslao. kako dalje i gdje??????
  4. s o s !!!!!!Poštovani! Do nedavno kao dijelatniku Furnira d.d. u Zgb.HEINZLOVA 34 uručen mi je poslovno uvijetovani otkaz kao tehnološkom višku!uspio sam naplatiti sve zaostale plaće!! Sada već bivši poslodavac mi je u tom istom sporazumu dodijelio otpremninu koja mi zakon pripada u min.iznosu s obzirom na god.radnog staža cc 2.660,00 kn. Interesiram se kako naplatiti otpremninu jer evidentno da bivši poslodavac zavlači s isplatom iste. U duhu brzog riješenja nesporazuma, pismeno sam obavijestio poslodavca(poštom preporučeno-međutim isti je to ignorirao!!)-Zakonski rok isplate iste je prekoračen već i u samom sporazumu naglašeno 60 dana-prošlo je 75 dana! Pitanje za vas ! Kako doći do OBRAČUNA OTPREMNINE-tj. dali mi je isti neophodan da potraživanja naplatim putem javnog bilježnika AKO BIVŠI POSLODAVAC NE ŽELI DATI TAJ ISTI OBRAČUN-dali je u tom slučaju sporazum pravovaljan dokaz za naplatu(s obzirom da se u njemu spominje i iznos i rok za naplatu istog!) Kako kod vas podnjeti prijavu o neispunjavanju radni prava bivšeg poslodavca rebam pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija