Jump to content

loko.zup

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je loko.zup objavio

  1. poštovani brumm!Koliko sam ja upoznat da bi bio prisutan na vještačenju viši vještak te mora pozvati u roku od 5 dana,a ako nema potrebe da nazočiš vještačenju onda bi vještak trebao donijeti rješenje u roku od 10 dana.Ja sam se žalio na rješenje stručnog povjerenstva za reviziju jer ja još nisam u mirovini.ne znam kako si ti došao do upravnog suda nakon koje odbijenice u kakvom predmetu. lijep pozdrav!
  2. Pozdrav svim Braniteljima i ljudima iskrenih namjera! Evo da Vas pitam ako mi netko može malo pojasniti šta bi značilo i šta mogu očekivati pošto sam uložio žalbu na rješenje stručnog povjerenstva za reviziju koje mi je nakon 18.mjeseci bolovanja donijelo rješnje "NE POSTOJI IVALIDNOST,ALI POSTOJI NEPOSREDNA OPASNOST OD NASTANKA INVALIDNOSTI" .Nakon ovakvog rješenja poslodavac mi je uručio OSOBNO UVJETVANI OTKAZ UGOVORA O RADU ,a lijenik me je skinuo sa bolovanja pa sam sada na zavodu za zapošljavanje. Od 02.01.2014.mi u elektroničkom zapisu piše primopredaja spisa u rad ODJEL MEDICINSKOG VJEŠTAČENJA (VIŠI VJEŠTACI). Hvala Vam na bilo kakvom komentaru i pozdrav Domovini !
  3. pozdrav Mrljavac,molio bih te da mi pokušaš objasniti što znači rješenje stručnog povjerenstva "postoji neposredna opasnost od nastanka invalidnosti".Inače sa komisije za civilnu invalidsku mirovinu sa priznatom profesionalnom bolesti su moj predmet iz Vukovara uputili na stručno povjerenstvo u ministarstvo rada i mirovinskog sustava i tamo je medicinski vještak doneo takvo rješenje.Ako mi možeš napisati primjer kako da napišem žalbu na prvostupanjsko rješenje bilo bi mi od velike pomoći. Hvala ti unaprijed!
  4. Molim pomoć meni danas piše na stranici za praćenje stanja spisa PRIMOPREDAJA SPISA U RAD za vaš spis je zadužen TAJ ITAJ SAMOSTALNI UPRAVNI REFERENT dali netko zna šta bi to moglo biti s obzirom da mi je u četvrtak pisalo MEDICINSKI VJEŠTAK 1
  5. Meni je danas nastala promjena na elektroničkom zapisu mirovinskog i piše "primopredaja spisa u rad" i "za vaš spis je zadužen TAJ I TAJ socijalni radnik",a spis mi je od 13.06. bio na stručnom povjerenstvu za reviziju i oni su rješili 15.11. i vratili u vukovar jučer pa me zanima dali netko zna šta znači ovaj moj navod pod navodnicima. HVALA I ZA DOM SPREMNI!
  6. Pozdrav! Evo moje je mišljenje najbolje da kupiš printer koji stoji 500-tinjak kn po mogućnosti epson jer ima jeftine zamjenske boje i skener i onda lijepo svu dokumentaciju kao što je rekao mrljavac kopiraj u boji i bit će potpuno ista kao i original od potpisa liječnika do samog teksta i pečata.Ja sam npr. tako kopirao rodni list i domovnicu i jedva sam uvjerio službenicu da je to kopija. A originale čuvaj kao oči u glavi jer će ti uvijek trebati i kad budeš pozvan na reviziju ili neke dodatne specijalističke preglede.
  7. Molio bih ako netko može pomoći za moju svastiku,naime radi kao čistačica u srednjoškolskom centru ima 33-34 godine radnog staža i 56 godina starosti dali ispunjava uvjete za nekakvu mirovinu i ako da kakvu. hvala svaka pomoć je dobro došla
  8. Pozdrav !evo ti još jednom moj e-mail pa daj mi se molim te javi franjo_debak@net.hr
  9. Poštovanje, evo da i ja pokušam pomoći,naime ja imam u planu ići raditi u austriju iako imam priznatu profesionalnu bolest.Nazvao sam ministarstvo rada i pitao te su mi rekli da mogu raditi poslove prema preostaloj radnoj sposobnosti ali će mi mirovina pasti samo za vrijeme dok radim sa faktora 0,8 na 0,5 (oko 30% manja mirovina),s tim da sam dužan prijaviti taj dohodak i platiti porez na taj iznos kojeg sam zaradio u sezonskom poslu.
  10. Pozdrav! Evo ja bih ustvari imao jedno pitanje ja bih trebao pokrenuti upravni spor pred upravnim sudom protiv ministarstva branitelja pa me zanima dali se plaća i ako netko zna da mi napiše koliko otprilike košta takav jedan spor.Naime podneo sam zahtjev za priznavanje statusa HRVI i odbijen mi je kao nepravovremen,iako su za sve krivi liječnici koji su mi postavili krivu dijagnozu i krivo me liječili od 1998.godine do 6. mj. 2012. kada je utvrđeno da je bolest sasvim druga i vrlo vjerovatno sam obolio na ratištu 1991.g. za čega imam i nalaz liječnika iz 10.mj. 1991. Unaprijed hvala.
  11. pozdrav petre 2013: daj mi reci kad si ti podnio zahtjev to što su ti priznali HRVI prije isteka roka ili kasnije.I već sam ti prije pisao za onog tvog poznanika što si pisao da je dobio status na PTSP a podneo zahtjev 2010 ili se počeo liječiti 2010 ne znam sada točno.Ako bi me mogao povezati s njim da se posavjetujem bio bih ti zahvalan. Pokreni obavezno tužbu, to ti jedino preostaje, iako nažalost ishod tvoje tužbe je, nemoj da te ovo razočara, je vrlo neizvjestan, ma koliko god da ti papira imaš iz tog vremena. Pokušaj pronaći nekoga da ti sastavi što bolje Tužbu jer od nje zavisi sve. Najbolje bi bilo da ti sastavlja netko od povjerenja, prijatelj ili sl., jer ako platiš odvjetniku (vjeruj mi znam iz iskustva) sastaviće ti samo da pokupi novac od tebe, a boli ga briga hoćeš ti dobiti pozitivno spor.
  12. Pozdrav svim istinskim braniteljima i članovima foruma.Molio bih ako mi netko može reći ako podnesem tužbu na upravni spor kod upravnog suda dali se taj postupak plaća i koliko. Naime podnio sam zahtjev za priznavanje statusa HRVI jer sam obolio u DR ali liječnici su mi u daljnjem liječenju od 2002-2012 tvrdili da se radi ogljivičnoj infekciji i tako me 10 godina bezveze liječili a stanje je bilo sve gore i gore. Pošto sam 2012. zaglavio u KBC Osijek utvrdili su da ne postoji ni "G" od gljivične infekcije već da sam alergičan na neke spojeve koji se inače koriste u proizvodnji municije i eksploziva. Iako sam 1991. god. nakon jedne akcije završio kod doktora koji je konstatiro stresni poremećaj i alergijske promjene na koži kao akutna reakcija na stres,taj nalaz imam i dan danas original,promjene su se periodično pojavljivale i povlačile.No kada je postalo ozbiljnije počeo sam se liječiti ali krivo zaslugom liječnika.Na moj zahtjev za priznavanje statusa odbijen sam u područnom uredu državne uprave ,te sam u zakonskom roku podnio žalbu i danas sam dobio odbijenicu kao zahtjev je nepravovremen.Na ovo riješenje se ne mogu žaliti ali mogu pokrenuti upravni spor pred upravnim sudom u Osijeku pa me zanima dali moram platiti ili ne. Hvala Vam svima koji mi ponudite bilo kakav odgovor.
  13. pozdrav dalmatino-39 daj mi molim te napiši u kakvu si ti točno otišao mirovinu i prije koliko vremana,dali si branitelj i kakav ti je ratni put (od zapovjednika ili službeni)
  14. poštovani forumaši evo s obzirom da su mi neke stvari apsolutno nejasne ja otvaram novu temu.Naime zanima me ako ja ostvarim pravo na profesionalnu civilnu mirovinu a kao dragovoljac domovinskog rata ostvarim pravo na tzv.zajamčenu najnižu braniteljsku mirovinu dali takva mirovina spada u red POVLAŠTENIH MIROVINA. POZDRAV ISTINSKIM DOMOLJUBIMA IZ REDOVA BRANITELJSKE POPULACIJE!
  15. Pozdrav petar 2013: zanima me koliko je taj podatak istinit jer ja sam obolio u DR 1991 godine i nisam nikada pokretao nikakav postupak,nego sam odslužio svoje u ratu a nakon toga sam se zaposlio i radio do 2012,kada mi se bolest po neznam koji put pogoršala i sada čekam civilnu invalidsku mirovinu a podnio sam zahtjev za priznavanje HRVI pa su me odbili i onda sam se žalio i sada čekam šta će biti inače imam originalan nalaz iz 1991. Dragovoljac sam DR-a sa odličnim ratnim putom i sad me zanima ako netko zna kolika bi mio mogla biti mirovina kao hrvatskog branitelja i dragovoljca.Imam priznatu profesionalnu bolest kao građevinski radnik jer sam se tim poslovima bavio od 1995-2012.Molim te ako me možeš nekako povezati sa njim evo ti moj mail pa ako hoće da mi se javi bilo bi mi njegova pomoć i iskustvo koje je prošao na tom putu od velike koristi( franjo_debak@net.hr). pozdrav svim istinskim braniteljima i domoljubima!
  16. Pozdravljam sve forumaše i molim ako netko može objasniti uvjete za stambeno zbrinjavanje za dijete poginulog branitelja. Prilažem dio dokumenta koji sam dobio od Ministarstva branitelja što trebam predati uz zahtjev za stambeno zbrinjavanje. Molim ako netko može malo bolje objasniti na što se točno odnose ove točke. Unaprijed hvala POPIS DOKUMENTACIJE UZ ZAHTJEV ZA DODJELU STAMBENOG KREDITA 1. Rodni list za podnositelja zahtjeva i sve članove obiteljskog kućanstva 2. Domovnica za podnositelja zahtjeva i sve članove obiteljskog kućanstva 3. Vjenčani list 4. Smrtni list i Rješenje o nasljeđivanju iza smrtno stradalog hrvatskog branitelja 5. Potvrda o prebivalištu odnosno boravištu za podnositelja zahtjeva i sve članove obiteljskog kućanstva (od 1990. do danas) 6. Potvrda Općinskog suda - Zemljišno - knjižnog odijela nadležnog prema mjestu prebivalištu podnositelja zahtjeva i članova njegovog obiteljskog kućanstva o tome da podnositelj zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog kućanstva je/nije, niti je/nije bio uknjižen kao vlasnik ili suvlasnik kuće ili stana od 5. kolovoza 1990. do danas 7. Uvjerenje izdano, također prema mjestu prebivališta od nadležnog Područnog Ureda za katastar i geodetske poslove s iskazom i upisanim načinom iskorištavanja katastarskih čestica koje podnositelj zahtjeva ili netko od njegovih članova kućanstva posjeduje ili ih je posjedovao od 5. kolovoza 1990. do danas 8. Potvrda Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva d.. o tome da li se podnositelj zahtjeva ili netko od njegovih članova kućanstva vodi ili se je vodio kao stanar-vlasnik-korisnik stana-kuće od 1990. do danas 9. Javnobilježnički ovjerena izjava da podnositelj zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog kućanstva na području Republike Hrvatske nemaju niti su od 5. kolovoza 1990. do sada imali stan ili kuću, te da nisu ostvarili učešće u obnovi izgradnjom stambene površine za više od 10 m2. 10. Potvrda Porezne uprave za podnositelja zahtjeva i sve članove obiteljskog kućanstva da nisu/jesu porezni obveznici na temelju poreza na promet nekretnina. 11. Dokaz o stradanju u Domovinskom ratu za podnositelja zahtjeva i i člana obiteljskog kućanstva (postrojba, datum, okolnosti), koje izdaju: -Ured za žrtve rata Vlade RH ili postrojba HV, odnosno MUP-a, kao i rješenje o mirovini odnosno rješenje o obiteljskoj invalidnini ( za obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja) 12. Za smrtno stradalog, umrlog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja te za HRVI iz Domovinskog rata-dokaz o okolnostima stradavanja 13. Za punoljetnu djecu koja su i članovi obiteljskog kućanstva- potvrdu o redovnom pohađanju škole ili fakulteta 14. Potvrda Županijskog ureda za obnovu ( ukoliko je područje Vašeg prijeratnog prebivališta obuhvaćeno programom obnove) 15. Potvrda Regionalnog ureda za područja posebne državne skrbi o tome jeste li Vi ili netko od Vaših članova obiteljskog kućanstva evidentirani kao podnositelj ili korisnik stambenog zbrinjavanja na područjima posebne državne skrbi.
  17. Pozdrav svima i evo pokrenio bih ovu temu pitanjem kako u mirovinu sa 11.godina staža i 60 godina starosti.Naime moj rođak je razvojačeni branitelj sa 727 dana rata,inače je na zavodu za zapošljavanje. Zanima me dali može kao branitelj ostvariti pravo na bilo kakvu mirovinu i ako može da mi neko preporuči postupak.Nisam siguran ali mislim i da je dragovoljac.
  18. Ma nisam mislio na laži meni je ratni put napisao neposredni zapovjednik i ovjerio kod JB , ali sad čujem da to ne vrijedi.Iako jedino zapovjednik može napisati stvarne situacije za nekoga osobno jer ja sam imao situaciju za koju je zapovjednik morao napisati izvješće i obavijestiti ured za obranu prema mjestu prebivališta.Pa me zanima ako mi ne priznaju taj ratni put dali će mi vrijediti kao dopuna na službeni.
  19. Pozdrav Hasko da te pitam dali su ti pravili probleme zbog takvog ratnog puta i dali si imao i ratni put iz karlovca kao temeljni. Hvala
  20. I ja takođe svim forumašima portala legalis i istinskim braniteljima ,te njihovim obiteljima želim čestit i blagoslovljen Uskrs!
  21. kako misliš nema više ratnih putova koje ti potpiše i pod materijalnom i kaznenom odgovornošću ovjeri kod javnog bilježnika ratni neposredni zapovjednik.Kako mogu oni u komandi znati bolje situacije u kojima se netko našao za vrijeme ratnih operacija od suboraca i zapovjednika postrojbi.Ovi u Karlovcu pišu šablonski ratni put samo datumi i generalije se razlikuju od branitelja do branitelja,a sam ratni put za borbeni odnosno neborbeni sektor je svima isti.
  22. pozdrav evo da se nadovežem na ovu temu,meni je naime ratni put za pripadnost i vrijeme provedeno u 3.GBR napisao ratni zapovjednik kojeg do rata nikad nisam ni poznavao niti je iz moje okoline,a ni poslje se nismo vidjali niti smo u nekim dobrim odnosima samo smo otišli svatko svojim putem.ali kad sam ga zamolio da mi napiše ratni put on je to napravio bez odlaganja i napisao mi zaista realan ratni put za to vrijeme provedeno pod njegovim zapovjedništvom.I fascinirao me koliko se sjeća situacija bolje nego ja sam.Jer nije bitno da se sjeti imena i prezimena svakog vojnika ,ali situacija u kojoj je bilo zarobljenih ,poginulih,opkoljenih i tako dalje sigurno da se svaki zapovjednik sjeća jer je morao pisati izvješće za događaje i odgovornost.Recimo za mene je morao poslati obavjest da sam poginuo u ured za obranu prema mjestu prebivališta,a ja kao što vidite nisam poginuo nego smo se ja i kolega do jutra probijali iz obruča i na kraju fala bogu izašli živi ali ne baš i zdravi.
  23. Hvala ti na trudu,ali one nisu dobili popust 100%nego je stan otkupila po nešto povoljnijim uvjetima iz tog vremena a riješenje je dobila 2004 god i stan otkupila .Tako da je stan na kolegici i njena kćerka odnosno dijete pokojnog branitelja nema suvlasništvo nad tim stanom.Ona je stan otkupila od grada ,a ne od ministarstva branitelja ja sam pogriješio i još je dobila navodno nekih 8 000 dm za nadokupnju kvadrata jer je taj stan ustvari garsonjera od 36,6 m/kvadratnih
  24. Ja Vas sve lijepo pozdravljam i molio bih da mi netko odgovorina slično pitanje za moju kolegicu.Njen suprug je poginio 1991.god od avionske granate na dužnosti.Korisnik je obiteljske mirovine i invalidnine odnosno ona i kćerka koja sad ima 22.god.i redovan je student.Stan je od ministarstva branitelja dobila u otkup na 20 god. i otkupila ga . Sada ju zanima dali njena kćerka koja je dijete poginulog ima pravo na stambeno zbrinjavanje ili neka sredstva nepovratna za kupnju stana. Pozdrav svim braniteljima ihvala vam na posvećenom vremenu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija