Jump to content

dgrzalja

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, od 2006. godine uselili smo se u kuću u kojoj žive roditelji i svi skupa počeli živjeti jer su oni psihički bolesni te nisu u mogućnosti se brinuti za sebe. Tada smo preuzeli ja i supruga na sebe plaćenje njihovih računa. Tata je u mirovini a mama je socijalni slučaj sa 500kn socijalne naknade. Od 2006. godine pa nadalje normalno su nam stizale uplatnice za čistoću od 19.28kn mjesečno koje smo uredno do dana današnjeg plaćali. Kako smo nedavno ja i supruga morali izbivati na 3 mjeseca te nismo zbog obaveza platili 3 mjeseca račun čistoće zvali smo upravu da ih pitamo koliki nam je ukupni dug da ga podmirimo. Ispostavilo se da moji roditelji od 2000. - 2006. godine uopće nisu plaćali tu naknadu i čak su tuženi za to, no nama nikada nije došla nikakva opomena niti tužba, a na uplatnicama ne piše nikakvo nepodmireno dugovanje, roditelji o tome ne znaju ništa jer kako sam već naveo nisu psihički prisebni. Sada ispada da moram platiti 6 godina duga sa kamatama i sudskim troškovima!! Mene zanima što mogu učiniti, postoji li kakva zastara, da li imam ikakva prava pošto nismo bili svjesni navedenog duga? Unaprijed hvala na odgovoru, Daniel.
  2. Nisam shvatio odgovor, dakle podaci koje sam pročitao su svježi podaci iz vlasničkog lista, dakle i dalje stoji da je djed bio vlasnik 23/74 djela i ostali vlasnici, njih 9 sve skupa. A ova suvlasnica koja prijeti je 1/10 vlasnik a moja mama 1/5. Moram napomenuti da je djed imao nešto manje od 1/3 vlasništva, a i mama i spomenuta suvlasnica su nasljednice dijela djeda, dakle ta 1/3 se dijelila na 5 dijelova, moja mama ima 1/5 a suvlasnica 1/10 jer su ona i njezin brat nasljedili 1/5 od svoje majke. Mene samo zanima da li se toj suvlasnici uopće pravno što isplati činiti pošto bi na kraju svega postala vlasnik možda 3m2 te nekretnine, mislim da to više čini da bi mojoj majci nanijela psihičku štetu nego iz neke koristi, a moja majka zna da tu ima 100 vlasnika dok bi se sve to porješavalo a nema novaca da to pokreće niti isplaćuje druge. Dakle zanima me da li njena priča drži vodu?
  3. Molim Vas za savjet. Moja majka uselila je prije 23 godine u kuću u kojoj je dijelom vlasnik, tj njezin djed je imao 23/74 dijela kako piše u vlasničkom listu skupa sa još 9 ljudi. Nakon ostavinske rasprave kada je djed od majke umro, njegov dio se podijelio na 5 dijelova, od kojih 1/5 ima moja majka. To naravno nikada nije upisano u vl. list. Osim toga u vlasničkom listu se pojavljuje skupa sa kućom još dodatnih dvadesetak oranica i livada. Upitom odvjetniku oko toga što se tu da napraviti rekao je da nam je najbolje kupiti novu kuću jer ako je bilo 9 vlasnika prije 50 godina, tko zna koliko ih ima sada, tj koliko su oni imali svoje djece itd. Moja majka je odlučila živjeti u kući bez da poduzima išta pravno. Sada se od jednom njoj javlja rođakinja koja joj prijeti da želi svoj dio ili će ju potjerati van, moja majka naravno prestrašena se boji. Mene zanima pošto je tu takva zavrzlama, kakva su prava moje majke i da li ih uopće ima pošto u kući živi već 23 godine. Isto tako se nema kamo iseliti da i mora jer tu kuću smatra svojim domom. Da li su prijetnje rođakinje osnovane, i općenito vaš savjet? Puno hvala na odgovoru, dg.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija