Jump to content

Viola Odorata

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, doselila sam u drugi grad u listopadu 2013. U kolovozu 2014 sam se udala i promijenila osobne podatke. U studenom iste godine sam rodila i nisam imala pravo na pomoc od grada jer prebivaliste mora biti najmanje 6mj. Iznos je bio 3000kn ove godine su promijenili iznos na 1000kn. Dobila sam rjesenje da imam pravo na 1000kn. Dijete je rodeno prosle godine zasto onda i iznos nije takav? I zasto samo majke mogu dati zahtjev? Nije u redu. Hvala na odgovorima.
  2. Pozdrav, molila bih nekog da mi odgovori na ovo pitanje ili me uputi kud da se obratim. Bioloski otac me priznao no nikad nije zivio s nama,prvi put sam ga vidjela sa 21.g. alimentaciju nikad nije placao,zivi u drugoj drzavi,te je kako mi je rekao, prije nekoliko godina promijenio svoje ime. Na mom rodnom listu stoji ime tog covjeka koji vise ni ne postoji,kad sam imala 12.g mama se udala i ja sam uzela njegovo (ocuhovo) prezime. Dosad mi nije bilo bitno,no buduci da cu i sama uskoro prvi puta postati mama i planiramo vjencanje,ja bih voljela da na vjencanom listu stoji ime mog ocuha (skrbnika) koji se zajedno s majkom brinuo za mene 16 godina, a ne ime covjeka koji nikad nije sudjelovao u mom zivotu plus ime je promijenio. Sto uciniti? Mogu li se odreci oca? Hoce li njegovo ime svejedno stajati u mom rodnom listu? I sto uciniti da vise nikad njegovo ime ne vidim na svojim papirima? Hvala unaprijed
  3. Molila bih za savjet,naime radi se o ovome: Moj bivsi partner i ja zivjeli smo zajedno 4 godine (5 godina smo bili u vezi), kad sam preselila k njemu bila sam zaposlena,no to mu nije odgovaralo pa me prisilio da biram izmedu njega i posla (da me ne bi trebao voziti svaki dan na posao 12km,jer mu se "nije dalo"),ja zaljubljena pristala sam iako sam imala stipendiju i kredit za vracati,sto je on jako dobro znao,no i ja sam znala da ce mi roditelji pomoci,te se i on sam obvezao da cemo rijesavati to jer "on ima dovoljno novaca za oboje". Nakon sto sam ga nekoliko puta sama zaprosila , vidjela sam da od toga nece biti nista. Ne zeli djecu, ne zeli brak,k tome me omalovazavao svakodnevno da sam beskorisna,glupa ku*va (oprostite na izrazu). Iako sam se nadala da ce se sve izgladiti,prije 3 mjeseca sam jednostavno nakon nekoliko pokusaja razgovora s njim (sto on nije htio slusati) prekinula i otisla k roditeljima. Da bi me on sada tuzio da mu vratim novac koji mi je davao "na ruke". K tome imam uplatnice da su moji roditelji otplatili kompletan iznos stipendije,a kredit sam osobno izvrsila sve uplate. Sada se "hvali" da njemu nije za novac, nego se zeli osvetiti. Sto on zapravo zeli i sto biste mi savjetovali? Naravno, isto tako dobro zna da novaca za odvjetnika nemam. Hvala i isprike na poduzem postu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija