Jump to content

Buttercup

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Buttercup objavio

  1. Žao mi je što je za tebe ispalo tako... Mojim kolegama je to pomoglo da se izdvoje iz mase i dođu do posla pa sam zato to savjetovala.
  2. Također, ne mislim da se radi o katastrofi jer, kao što sam rekla, i sama poznajem mlade pravnike koji su bez problema dobili posao te vjerujem da će za one koji su se na faksu malo više trudili (imali bolje ocjene, kraće studirali, sudjelovali na moot-ovima) posla sigurno biti, tako da je moj savjet kolegama koji još studiraju da se angažiraju na tim područjima jer im to svakako može pomoći. Barem bih ja to učinila da sam još na faksu, umjesto razno raznih studentskih poslova koje sam radila.
  3. Ovo je nažalost u velikoj mjeri točno. Savjetnica na Zavodu mi je osobno rekla da su natječaji za odvjetničke vježbenike objavljeni na stranicama HZZ-a tamo pro forme jer ih odvjetnici, koje žele dobiti poticaje za sufinanciranje zapošljavanja vježbenika, moraju ondje objaviti, a vježbenici se uglavnom nalaze nekim drugim putem. Možda se to ne odnosi na sve ondje objavljene natječaje, ali se odnosi na veliku većinu. Otkad ja tražim posao i aktivno pratim objavljene oglase za vježbenike, na drugim mjestima (npr. posao.hr, mojposao, hok) ih je bilo objavljeno svega nekoliko, i to su oni oglasi za koje vjerujem da im je svrha bila stvarno traženje zaposlenika, tj. vježbenika; i takvi oglasi su za mene uglavnom urodili razgovorom za posao, dok se na prijave na natječaje objavljene na stranicama HZZ-a, u najvećem broju slučajeva, ne dobije nikakva povratna informacija.
  4. Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i sufinanciranje zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva su dvije različite mjere. Prva se ne može primjenjivati kod odvjetnika i javnih bilježnika, a druga, koja je spomenuta i u navedenom oglasu može, i kao što je već spomenuto na ovom topicu, nije novost jer se primjenjuje nekoliko godina. Većina nas dobro poznaje svoja prava.
  5. Točno je da se kod odvjetnika i javnih bilježnika ne može obavljati stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Što se pronalaženja posla tiče, i ja poznajem kolege koji su posao pronašli vrlo brzo. Svi su oni bili relativno dobri studenti, studirali kratko, imali dobre prosjeke, sudjelovali na raznim moot-ovima i vjerujem da takvima nije problem pronaći posao. S druge strane, ja posao tražim već više od pola godine, imala sam nekoliko razgovora, no od posla nažalost još uvijek ništa. Vjerujem da sam tome i sama pridonijela studirajući dosta dugo (više od 7 godina), što sigurno odbija potencijalne poslodavce.
  6. Znate li nešto o ovom odvjetničkom društvu, uvjetima rada, odnosu prema vježbenicima? Nedavno je bio oglas u kojem su tražili dva vježbenika, je li netko pozvan na razgovor?
  7. Odvjetnik je nedavno imao raspisan oglas za radno mjesto odvjetničkog vježbenika, je li netko pozvan na razgovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija